Broj pregleda

Uređenje seoskih puteva u Vlaškom Polju

Da bi omogućili bolji prilaz do svojih njiva i voćnjaka meštani Vlaškog Polja kod Knjaževca, uz podršku lokalne samouprave, organizovali su akciju uređenja poljskih puteva i pokazali da su za kvalitet života u jednoj zajednici najvažniji sloga i dogovor njenih članova.

Na sličan način svoje lokalne putne mreže sanirali su i žitelji Aldinca, Zorunovca i Ćuštice, sela koja su pretrpela velike štete od ledenog nevremena prošle zime.

Seoski%20putevi%201%20nn

Složno i odgovorno prionuli su Vlaškopoljci na posao za dobrobit svog sela. Uložili dobru volju, traktore i krečnjak sa svojih poseda za nasipanje lokalnih puteva.

Vozač buldožera Goran Mitrović kaže da radovi dobro napreduju i da se nada da će brzo završiti sve što je planirano. Takođe dodaje da je ta radna mašina seosko vlasništvo, kupljena sredstvima iz donacija uz učešće meštana.

Pozivu Mesne zajednice odazvalo se skoro celo selo. Sedamdesettrogodišnji Novica Živanović svojim traktorom razvozi materijal za posipanje puteva i očekuje da će sanacija lokalne mreže omogućiti bolji i brži prilaz da parcela u ataru Vlaškog Polja.

Dragiša Nikolić ističe da se uvek rado odaziva pozivima Mesne zajednice, dok Dragiša Sibinović kaže da i sam često organizuje slične akcije.

Lokalna samouprava podržala je akciju i obezbedila nedostajaću mehanizaciju.

„To je pre svega njihov interes da zajedničkim radom i zajedničkim ulaganjima ostvarimo što bolje uslove za život na selu i povratak mladih ljudi“, kaže Mišel Nikolić, pomoćnik predsednika SO Knjaževac.

Vlaško polje ima 36 aktivnih domaćinstava i stotinak stanovnika. Ledeno nevreme prošle zime oštetilo je njihove voćnjake i šume, ali, kako kažu meštani, roda će ipak biti.

Milomir Petrović, član Saveta Mesne zajednice Vlaško Polje kaže da je višnja bila izuzetno dobrog kvaliteta ove godine.

„Cena je bila dobra tako da su meštani zadovoljni. Ljudi su dobili novac za svoje proizvode i sada mogu da učestvuju u akciji uređenja puteva i da posle toga pokupimo još ovo što je ostalo od letine“, kaže Milomir.

Ovom akcijom meštani Vlaškog polja dovršiće rekonstrukciju kompletne mreže poljskih puteva čiji je najveći deo urađen tokom komasacije koja je u tom selu sprovodena  na dve stotine hektara i finansirana sredstvima opštine i Ministarstva poljoprivrede.

(RTS)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE