Broj pregleda

Akcija suzbijanja krpelja

Opština Knjaževac, organizuje akciju suzbijanja krpelja. Zavod za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju će dana 24.07.2015.god. (petak) obaviti drugi tretman suzbijanja krpelja na teritoriji grada. Suzbijanje krpelja obaviće se od 8,00 do 14 časova, i vršiće se uređajima IGEBA u 15 HDM i motornim leđnim prskalicama.

opstina

Da bi se ovaj tretman uspešno realizovao i izbegle neželjene posledice pozivaju se građani da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava. Tretmanom će biti obuhvaćene sledeće površine:

Centralni gradski park, Sredorek, Park – 88 stabala, „Spomen park“, zelene površine sa dečjim igračkama (kod bolnice, kod Centra za socijalni rad, kod „Malog predaha“, na „Boševu“, okolni prostor sportskog terena u Džervinovom naselju, Vojne bašte, igralište kod Kamiondžije 2, zelene površine u OŠ „Dubrava“, zelene površine u dvorištima predškolskih ustanova („Crvenkapa“, „Naša radost“, „Snežana“, „Kolibri“ i Minićevu), na Banjici – zelene površine, okolni prostor bazena, Baranica izletište, Dom za vaspitavanje mladeži i izletište Jevik, Zelene površine „Kula“ i drugim površinama utvrđenm direktnim monitoringom na terenu do ukupne površine.

Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom Aqua K-Othri na bazi deltametrina. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje. Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate Zavodu za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju, EKOSAN, BEOGRAD, telefon 011-2690-695.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE