Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Septembarsko kupanje na otvorenom bazenu

Zahvaljujući svojoj toploj banjskoj vodi temperaure 28 stepeni sezona kupanja na knjaževačkom otvorenom bazenu traje i u septembru. Blagodeti Sportsko rekreativnog centra „Banjica“, čiji je deo i otvoreni olimpijski bazen sa malim akva parkom, ne koriste samo Knjaževčani nego i gosti iz cele Istočne Srbije kao i mnogobrojni sportisti koji tu dolaze na pripreme.

banjcca

Povoljni vremenski uslovi omogućili su da bazen i ovih dana beleži dobru posećenost.

Milica Mihajlović iz Knjaževca kaže da redovno dolazi na bazen, dok Branislav Josifović dodaje da je topla voda kojom se on puni pravo prirodno bogatstvo knjaževačkog kraja.

Protočnu toplu vodu kojom se bazen snabdeva sa obližnjeg termalnog izvora u selu Rgošte mnogi smatraju lekovitom.

Penzioner Mile Milojković iz Knjaževcakaže da posle kupanja u termalnoj vodi otvorenog bazena oseća poboljšanje u zglobovima i cirkulaciji.

Nišlija Radmilo Golubović ističe da najmanje dva puta mesečno dolazi na knjaževački bazen i da su blagodeti koje on pruža u rekreativnom i zdravstvenom pogledu vredne tih putovanja.

Ovu sezonu u upravi bazena ocenjuju kao jednu od najboljih. Tokom leta u nekoliko navrata je dnevno bilo i više od 2.000 posetilaca.

Milan Živković, direktor JP „Sportsko-turistički resursi Knjaževac“ ističe da voda koja dolazi u bazen ima temperaturu od 28 stepeni.

„Ona takva dolazi sa izvorišta „Banjica“, koje se nalazi na kilometar odavde i ta voda ima utvrđena lekovita svojstva. Naš bazen je sagrađen još 1982. godine. Bilo je perioda kada usled nedostatka finansijskih sredstava nije bilo dovoljno ulaganja u njega. Mi smo sada potpuno sanirali dolazno stepenište koje nije rađeno više od tri decenije, napravili smo mali dečiji park, sanirali spoljne tuševe i estetski uredili postojeći SPA centar“, kaže on.

Kupanje na otvorenom trajaće dok bude toplih dana, posle čega će početi pripreme za zimsku sezonu i podizanje balon hale koja omogućava da bazen radi tokom cele godine.

(Rubrika “Drugi pišu“ – Izvor: RTS)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara