Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Počinje projekat WE-NET

U okviru Evropske godine razvoja 2015, Opština Knjaževac zajedno sa 12 partnera iz 8 evropskih zemalja zvanično započinje projekat „WE-NET: Ka gradovima obrazovanim za odgovoran odnos prema sredini“.

opstina 20114

Projekat, finansiran kroz program Evropa za građane i građanke, ima za cilj da okupi i uspostavi mrežu opština i udruženja civilnog društva iz različitih regiona širom Evrope i omogući im da razmenjuju iskustva i najbolje prakse na temu održivog razvoja, sa fokusom na upravljanje otpadom i recikliranje.

Tokom naredne dve godine, partneri će razmenjivati iskustva i najbolje prakse održivog razvoja kako bi ostvarili veći uticaj u ovoj oblasti na lokalnom nivou.

Svaki od partnera realizovaće obrazovne aktivnosti u svojoj zajednici kako bi među stanovništvom promovisali kulturu održivog razvoja i odgovornog odnosa prema životnoj sredini i praksu recikliranja.

Posebna pažnja, pri tom, biće posvećena radu sa mladima jer su oni glavna ciljna grupa za akcije u vezi procesa odlaganja otpada koji nastaje u svakodnevnoj potrošnji.v

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara