Broj pregleda

U Tehničkoj školi obeležen Međunarodni dan tolerancije

U ponedeljak, 16. novembra 2015.godine, u Tehničkoj školi u Knjažecu je obeležen Međunarodni dan tolerancije.

11169493_1085702731440457_4942829525442120690_n

Nakon prezentacije i upoznavanja prisutnih sa pojmom i značenjem tolerancije, održana je debata na temu tolerancije, odnosno rodne ravnopravnosti, u kojoj su učestvovali učenici 4. razreda.

Nakon toga usledila je još jedna zanimljiva aktivnost – merenje tolerancije.

S obzirom da tolerancija poziva na prihvatanje i otvorenost prema drugima, ideja je bila da učenici međusobno mere raspon raširenih ruku, u vidu zagrljaja, što možemo okarakterisati kao jedan od neverbalnih znakova tolerancije.

Tom prilikom deljeni su stikovi zahvalnosti svima koji su bili otvoreni za merenje tolerancije.

Za aktivnost, nazvanu „Uzmi šta ti treba“, pripremljeni su i okačeni oglasi sa listama osobina vezanih za toleranciju, kojima su učenici mogli da priđu, identifikuju osobinu koja im nedostaje, i simbolično je sebi uzmu i rade na njoj, kako bi unapredili svoju toleranciju.

U debati su učestvovali timovi u sastavu: Teodora Milivojević i Nikola Ristić (pobednici debate), i drugi tim – Jovana Jovanović i Miloš Jelenković. Za najboljeg debatera, odlukom sudijskog tima, proglašena je Teodora Milivojević.

Učenici koji su učestvovali u akciji merenja tolerancije bili su Teodora Milosavljević i Žarko Ranđelović.

Pored organizatora i realizatora aktivnosti – Svetlane Petrović, pedagoga, aktivnostima su prisustvovali i nastavnici Ivan Amon, Ivana Spasić, Milica Dimitrijević, Zlatica Gerov, Jelena Radisavljević, Oliver Radisavljević, kao i učenici različitih odeljenja Tehničke škole.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE