Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Bez struje oko 2500 potrošača

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić izjavio je danas da je u okolini Knjaževca trenutno bez struje oko 2.500 potrošača kao i da očekuje da će tokom sutrašnjeg dana, snabdevanje električnom energijom u tom kraju biti normalizovano.

knjazevac predsednik opstine

Na terenu je angažovana 16 ekipa sa 51 monterom i očekuje se da se broj potrošača bez napajanja svede tokom večeri na ispod 1.500.

Situacija je značajno bolja od onoga što smo imali tokom dana. Ekipe montera su uspele da reše problem u 15-ak najvećih sela a sam Knjaževac nije bio ugrožen kada je reč o snabdevanju električnom energijom, rekao je ministar dodavši da su bez struje uglavnom zaseoci u brdsko-planinskim krajevima.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić ističe da je Knjaževac pogodila elementarna nepogoda, slična onoj od prošle godine.

Loše je što su posledicu ledene kiše osetila sva sela, a dobro što je šteta ipak manja, ali i što se situacija praktično iz sata u sat popravlja, kaže Đokić.

On dodaje da je razlog tome velika angažovanost ekipa na terenu.

Sanirani su kvarovi u petnaestak najvećih sela u knjaževačkoj opštini. Angažovaćemo sve što je potrebno da tamo gde sutra ne bude moguće priključenje na mrežu da obezbedimo agregate, rekao je Đokić.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara