Broj pregleda

Ruf: O poskupljenju struje posle izbora

eb382c14094daaf0b5505e74dddf2e8dŠef misije Međunarodnog monetarnog fonda Džems Ruf izjavio je danas da kasni sprovođenje dogovorenog programa restrukturiranja Elektroprivrede Srbije (EPS) i da tokom posete misije MMF-a nije razgovarano o poskupljenju struje.

Ruf je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da će se o ceni struje u Srbiji razgovarati tokom naredne posete misije MMF-a koja će uslediti posle parlamentarnih izbora u Srbiji.

Misija MMF-a danas je završila posetu Srbiji povodom četvrte revizije trogodišnjeg tekućeg aranžmana iz predostrožnosti.

Ruf je istakao da nisu promenjeni rokovi u programu restrukturiranja EPS-a koji se odnose na uskladjivanje cene struje, prelazak tog Javnog preduzeća u akcionarsko društvo i otpuštanje najmanje 1.000 radnika i da očekuje da će to biti realizovano u ovoj godini.

Po programu MMF-a sa Srbijom novo poskupljenje cene struje u Srbiji trebalo bi da bude u maju ove godine, ; da do kraja juna EPS postane akcionarsko društvo, kao i da do kraja ove godine bude otpušten deo viška zaposlenih.

Ruf je potsetio da je poskupljenje struje prošle godine bilo planirano za april, ali da je struja poskupela u avgustu tako da očekuje da bi ti rokovi mogli da budu primenjeni i u ovoj godini.

On je istakao i da je EPS imao obavezu da do kraja 2015. utvrdi novi kolektivni ugovor kojim bi se precizirale otpremnine za zaposlene koji će biti višak u tom preduzeću, ali da se to još nije dogodilo.

(Blic)

0 Comments

  • Kad Vucic pobedi poskupljenje 20%

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE