Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Naši „englezi“ po 3.put na Hippo takmičenju.

U subotu, 5.marta, naša škola je po treći put bila jedan od mnogobrojnih centara u Srbiji i zemljama u okruženju u kojima se sprovodi međunarodno takmičenje iz poznavanja engleskog jezika – Hippo.

tehnicka skola knj

Podsećanja radi, takmičenje se odvija po strogo utvrđenim i kontrolisanim pravilima i to u tri segmenta – čitanje, slušanje i pisanje, za koje učesnici dobijaju gotove materijale sa detaljnim uputstvima i ograničeno vreme za njihovu izradu. Učenici su se takmičili u dve kategorije: HIPPO 4 (I i II godina) i HIPPO 5 (III i IV godina).

Ove dve kategorije utvrđene su prema Zajedničkom evropskom okviru za poznavanje jezika (Common European Framework of Reference for Languages) i odgovaraju nivoima B1 i B2.

Kao i prethodnih godina, interesovanje naših učenika je bilo zadovoljavajuće – na takmičenje je izašao 21 kandidat. Novina u odnosu na prethodne godine jeste to što je uvedeno i polu-finale u svakoj od 7 zemalja, i to početkom aprila, a najbolji će odmeriti snage na finalnoj rundi u Italiji u mesecu maju. Željno iščekujemo rezultate takmičenja i plasman najumešnijih „engleza“ u sledeću rundu takmičenja.

Učenici su se pripremali na časovima dodatne nastave i onlajn sa svojim mentorima – Natašom Aranđelović i Mladenom Miloševićem.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada