Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Pajtić posetio Knjaževac

Živimo u državi u kojoj premijer kreči đačke toalete, u kojoj đaci uzimaju autograme od kriminalaca, dok su znanje i obrazovanje potpuno zapostavljeni. To je potpuno neprihvatljivo i s tim pristupom nema budućnosti, zbog čega će Demokratska stranka posebnu pažnju posvetiti prosveti i obrazovanju, rekao je lider DS Bojan Pajtić prilikom obilaska Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Knjaževcu.

pajtic knjazevac

On je najavio da će DS prosveti ne samo vratiti već i povećati plate. „Ne mogu učitelji i nastavnici da uče đake za pare za koje ni bebi-siterka ne bi čuvala decu“, naglasio je predsednik DS.

Pajtić je kazao i da će deci biti vraćene đačke užine koje su im oduzete, kao i da će svakom učeniku biti obezbeđen tablet a svakoj školi bežični internet, a DS će se zalagati i da srednja škola bude obavezna.

U 21. veku, veku informatike, nije moguće zamisliti bilo kakvu obuku i napredovanje bez uvođenja informatike od prvog razreda osnovne škole, a u Evropi se posao ne može naći bez srednje škole, i zato će država preuzeti sve te obaveze na sebe, objasnio je Bojan Pajtić.

(DS)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara