Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Panajotović dobitnik nagrade “Donau Fest“ u Nemačkoj

Mladi Knjaževčanin, violinista  Dušan Panajotović osvojio je prvu nagradu na prestižnom takmičenju “Donau Fest“ u Ulmu, u Nemačkoj.

13652486_10206804554421958_1013581324_n

Zajedno sa jednim svojim kolegom bio sam predstavnik Srbije i Fakulteta muzičke umestnosti u Beogradu gde završavam prvu godinu doktorskih studija u klasi prof. Gordane Matijević Nedeljković. Konkurencija je bila izuzetno jaka, a ja sam imao tu čast da se takmičim sa jedanaest odličnih violinista koji su takođe kao najbolji poslati od strane svojih fakulteta. Izuzetno mi je drago što su mi ovu nagradu dodelili članovi žirija koji su istaknuti violinist i profesori na prestižnim fakultetima u Evropi, kaže Panajotović za portal “Knjaževačke novine“.

Panajotović kaže da će za dve godine imati čast i privilegiju da nastupa sam sa orkestrom u okviru otvaranja istog takmičenja u Ulmu.

Ova prva nagrada za mene predstavlja veliki uspeh i jedna mi je od najdražih nagrada koje sam osvojio. Nadam se da ću u budućnosti imati jos puno uspeha koje cu moći da podelim sa vama, kaže mladi violinista Dušan Panajotović.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara