Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Koncertna serija kamerne muzike u Knjaževcu 16. oktobra

Koncertna serija kamerne muzike Ivana Jevtića biće priređena 16. oktobra sa početkom u 19 časova u knjaževačkom Domu kulture. 

Foto: D. Panajotvić
Foto: D. Panajotvić

Na koncertu nastupiće Dušan Panajotović, violinista, sa kolegama Marinom Popović, Igorom Draževićem i Ivanom Jarićem.

Reč izvođača:

Borba kulture i umetnosti protiv kiča, tužna je svakodnevica naše zemlje.

Nažalost, upravo je nekvalitetan sadržaj taj koji prevagne u ovoj bori. Mladi umetnici, muzičari koji čine “Beogradski trio“, trude se da slušaocima svih uzrasta približe savremenu muziku domaćih kompozitora.

Dušan Panajotović, violinista, sa kolegama Marinom Popović, Igorom Draževićem i Ivanom Jarićem putuje po svim krajevima naše zemlje i izvodi dela najvećih srpskih savremenih kompozitora.

To su večeri posvećene autorskoj muzici akademika, čuvenog srpskog kompozitora, Ivana Jevtića koji, zajedno sa mladim umetnicima, putuje po Srbiji i održava kratka predavanja o svojim delima.

Ovo je veoma retka prilika da kompozitor može uživo publici približiti zamisao svojih dela, ali i da slušaoci premijerno čuju izvođenja.

Dušan Panajotović, asistent pri katedri za violinu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, govori o problemu današnje muzike.

Smatra da je nekvalitetna muzika jedan od glavnih krivaca lošeg stanja u društvu, pa svojim radom želi to da promeni.

Sa kolegama je putovao i nastupao širom Vojvodine i centralne Srbije, a sada najavljuje niz koncerata na istoku naše zemlje.

Koncerti i predavanja kompozitora i akademika Ivana Jevtića približiće slušaocima u Negotinu, Zaječru, Knjaževcu, Nišu i Leskovcu kvalitetnu umetničku muziku i pružiće priliku da čuju “živu reč“ samog autora.

Nakon ovog niza koncerata, “Beogradski trio“ putuje i u Vojvodinu, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada