Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Zamenik predsendika SO Knjaževac na otvaranju 3. ,,Sajma zimnice“ u Svrljigu

Predsednik SO Knjaževac Igor Stevanović (USS) prisustvovao je otvaranju trećeg sajma zimnice i zdrave hrane u selu Crnoljevica, nedaleko od Svrljiga.

Foto: Knjaževačke novine
Foto: Knjaževačke novine

Na putu za Staru planinu, preko Svrljiga, ispred zgrade mesne kancelarije sela Crnoljevica, već treću godinu zaredom održava se ,,Sajam zimnice“.

Meštani ovog i ostalih sela, te žene iz Svrljiga i okolnih mesta, uz pomoć udruženja žena, te Aktivom žena iz ovog kraja, osmislili su kako da u jesenjim danima prikažu svoje gastronomske kvalitete i ujedno prigodno zarade od svog poštenog rada.

Foto: Knjaževačke novine
Foto: Knjaževačke novine

Ova manifestacija ranijih godina organizovana je u Niškoj Banji, ali je vremenom zapostavljena i potpuno ugašena, te su žene uvidele priliku da se u okviru ponovnog pokretanja prikažu u najboljem svetlu svojim proizvodima.

Zamenik predsednik SO Knjaževac Igor Stevanović (USS) dao je punu podršku ženama sa sela i organizatorima ovog Sajma. On je pozvao i žene iz knjaževačkog kraja da se priključe i udruže sa ženama iz Svrljiga i zajedno rade na promociji zdrave hrane, ali i na plasmanu domaćih prozivoda.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada