Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Svetsko prvenstvo u Pauerliftingu po GPC pravilima u Knjaževcu

Svetsko prvenstvo u Pauerliftingu po GPC pravilima biće održano u Domu kulture u Knjaževcu od 18. do 24. septembra 2016. godine.

tegovi

Ceremonija otvaranja biće priređena u nedelju, 18. septembar, u 9.00 časova, takmičenje počinje od 9.30 časova.

Na ovom međunarodnom događaju svetskih razmera prijavljeno je oko 500 takmičara iz 30 zemalja, najjačih ljudi – dizači tegova će se tokom cele nedelje boriti za titulu svetskog prvaka.

Takmičenje će otvoriti predsednik Opštine Knjaževac mr. Milan Đokić, a otvaranje prvenstva će (prema najavi) uveličati državni sekretar sporta Predrag Peruničić.

Napominjemo da će takođe 20.09. nakon završetka trećeg dana Svetskog prvenstva biti održano i I. Državno prvensto za osobe sa invaliditetom, pod pokroviteljstvom novooformljenog saveza – Pauerlifting saveza za osobe sa invaliditetom. Osobe sa invaliditetom (OSI) će posle nastupa na Svetskom prvenstvu po prvi put u GPC federaciji nastupiti i na ovom prvom zvaničnom državnom prvenstvu.

O Ujedinjenom Srpskom Pauerlifting Savezu: Ujedinjeni srpski Pauerlifting savez je srpski savez za Pauerlifting sport po GPC pravilima. Postoji već 5 godina, ali pauerlifting u Knjaževcu živi 10 godina kroz Pauerlifting klub Knjaževac. Zahvaljujući entuzijastima ovog kluba, pauerlifting je u Srbiji zaživeo punim plućima i već je organizovano evropsko, balkansko i dvadesetak državnih prvenstava.

U Evropi se vrlo visoko kotira i u sastavu reprezentacije ima više evropskih i svetskih šampiona, nadamo se da će reprezentacija Srbije ostvariti zadovoljavajuće rezultate i u svetskim razmerama i odbraniti titule sa prethodnih međunarodnih prvenstava.

Takmičenje će se održati u sledećim terminima:

Nedelja 18. septembar  “Equipped Benchpress” i “Equipped Deadlift” – Svi takmičari
Ponedeljak 19. septembar “Equipped Powerlifting” Žene i Muškarci(-56kg do -90kg)
Utorak 20. septembar “Equipped Powerlifting” Teški Muškarci (-100kg do +140kg) i OSI takmičari
Sreda 21. septembar “Raw Benchpress” i “Raw Deadlift” – Svi takmičari
Četvrtak 22. septembar “Raw Powerlifting” – Sve Žene i laki Muškarci (-56kg do -75kg)
Petak 23. septembar “Raw Powerlifting” – Srednja kategorija Muškaraca (-82.5kg do -100kg)
Subota 24. septembar “Raw Powerlifting” – Teški Muškarci (-110kg do +140kg)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara