Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Predstavnici Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi obišli Knjaževac

Predstavnici Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi na čelu sa predsednikom Milijom Miletićem – narodnim poslanikom, prošlog ponedeljka obišli su opštinu Knjaževac i plantažu paprike koja se gaji na 10 hektara.

paprike-knjazevac

Dve plantaže u okolini Knjaževca ukupne površine deset hektara, prvi su zasadi paprike u ovom kraju, što je bio i povod posete predstavnika Narodne skupštine, odnosno Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim i najnerazvijenijim područjima.

paprike-knj

Narodni poslanik i predsednik Pododbora Milija Miletić kaže da je ovo primer dobre prakse unapređenja poljoprivredne proizvodnje.

Zamenik predsednika SO Knjaževac Igor Stevanović kaže da je Knjaževac opština koja ima zaista ozbiljnih poljoprivrednih proizvođača, što će po njegovim rečima to biti okosnica privrednog rasta i poboljšanja ekonomskog položaja svake opštine koja je predodređena za poljoprivredu.

Proizvođač ‚‚Vega fruit“, snabdevač ‚‚Džervina“, odlučio se za sortu ‚‚kaptur“ – industrijsku  papriku koja se koristi za preradu i proizvodnju ajvara.

Zasad je podignut 20. maja, a sadnja je izvršena sedam dana kasnije.

Na ovom zasadu uspešno je sproveden sistem ‚‚kap po kap“, a uzgoj ove vrste paprike može dati prinos od oko 60-70 tona po hektaru.

Inače, pre sadnje obavljena je agrohemijska kontrola zemljišta pod stručnim nadzorom.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara