Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

PKS: Grantovi po 15.000 evra za pokretanje biznisa

pks Privredna komora Srbije realizuje u saradnji sa partnerima Program Klima – KIC Ačelerator, koji predviđa dodelu do četiri granta vredna po 15.000 evra u oblasti ublažavanja posledica klimatskih promena i zaštite životne sredine.

Program je namenjen inovatorima, početnicima u biznisu, kao i preduzetnicima koji žele da prošire poslovanje, saopšteno je danas iz PKS.

Konkurs je otvoren do 30. septembra.

Klima – KIC Ačelerator program, koji se realizuje u okviru projekta EIT RIS – KLIMATE KIC, pomaže učesnicima da izgrade poslovnu mrežu na međunarodnom tržištu, pripreme se za investitore i kupce i savladaju veštine poslovanja u početnoj fazi.

Klima – KIC Ačelerator je najveći evropski Cleanteć akcelerator za pokretanje startapova.

Cilj PKS, kao partnera na projektu EIT RIS –KLIMATE KIC, jeste da učestvuje u realizaciji programa i doprinese unapređenju edukacije, istraživanja, razvoja poslovanja i povećanja inovativnih kapaciteta u oblasti zaštite životne sredine. Privredna komora Srbije je aplicirala i dobila sredstva kao jedina organizacija iz zemlje koja nije članica Evropske unije.

Sve informacije o uslovima konkursa i formulari za prijavu nalaze se na adresi www.climate-kic.org, navodi se u saopštenju.

(Izvor: Blic, Tanjug)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara