Broj pregleda

‚‚Škola je jaka do poslednjeg đaka“

U opštini Knjaževac pored matičnih škola O.Š. ‚‚Dimitrije Todorović Kaplar“, O.Š. ‚‚Dubrava“ i O.Š. ‚‚Vuk Karadžić“ postoje i isturena odeljenja ovih škola na seoskom području.

skola-je-jaka

untitled-8U okviru osnovne škole ‚‚Dimitrije Todorović Kaplar“ na seoskom području nalazi se pet odeljenja gde nastavu pohađa 21 učenik i to: u Vini dva odeljenja od prvog do četvrtog razreda sa ukupno deset đaka, potom u Balanovcu gde u trećem razredu trenutno ima četiri učenika, inače škola je od prvog do četvrtog razreda, u selu Bučje u trećem i četvrtom razredu nastavu pohađa dva učenik, kao i Valevcu gde u školu ide tri učenika prvog i drugog razreda.

foto: mediad.publicbroadcasting.net
foto: mediad.publicbroadcasting.net

Kada je reč o osnovnoj školi ‚‚Dubrava“, ona takođe raspolaže sa pet isturenih odeljenja i to u Minićevu gde nastavu pohađa 102 učenika i to od prvog do osmog razreda, u Gornjem Zuniču od prvog do četvrtog razreda nastavu pohađa 4 učenika, u susednom Donjem Zuniču nastavu pohađa samo jedan učenik, dok u Kalni i dalje postoji osmorazredna škola koja broji 11 učenika.

Na seoskom području ukupno je aktivno 10 školskih ispostava u kojima nastavu pohađa 143 đaka, koji predstavljaju budućnost sela knjaževačke opštine.


(Ovi tekstovi su deo projekta ‚‚Škola je jaka do poslednjeg đaka“ koji je sufinansiran iz javnih sredstava Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese većoj vidljivosti školstva u Opštini Knjaževac, pogotovu na seoskom području, kao i širem informisanju javnosti o ovom kraju).

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE