Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Kreativno-edukativne radionice na temu novinarstvo

Učenici škola na seoskom području u Podvisu i Vasilju imali su prilike da budu deo kreativne-edukativne radionce koja je radila na temu novinarstva.

kretivna
Detalj sa radionice

Tokom 11 edukativnih radionica, većina dece koja su o novinarstvu čula samo na televiziji i pored toga što imaju ne više od 10 godina, novinarstvo gledaju na drugačiji način.

Prve dve radionice bile su posvećene globalnom upoznavanju sa različitim vrstama novinarstva.

Kako je vreme odmicalo, posetioci radionica su postali zainteresovaniji za ovu temu. Davali su svoje ideje i kod većine se mogao naslutiti njihov lični stil rada.

Nekolicina se opredelila za televiziju, nekoliko za radio, najmanji broj njih se opredelio za pisano novinarstvo.

Nakon nove godine na portalu ‚‚Knjaževackih novina“ bice objavljeni njihovi, za razliku od prvih nekoliko, već ozbiljni novinarski radovi, u sve tri pomenute forme.


(Ovi tekstovi su deo projekta ‚‚Škola je jaka do poslednjeg đaka“ koji je sufinansiran iz javnih sredstava Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese većoj vidljivosti školstva u Opštini Knjaževac, pogotovu na seoskom području, kao i širem informisanju javnosti o ovom kraju).

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara