Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Kreativna radionica: Moja škola – za mene najlepša

U okviru kreativne radionice ‚‚Škola je jaka do poslednjeg đaka“ prenosimo vam tekst Nikoline Milijić – učenice trećeg razreda O.Š. ‚‚Vuk Karadžić“ u Vasilju.

Kreativna radionca, detalj sa druge radionice
Kreativna radionca, detalj sa druge radionice

Moja škola, za mene najlepša.

Sve lepo što bih mogla reći, ne može se opisatisamo rečima, to se mora doživeti.

Krenula sam u prvi razred. Tad mi je sve bilo nepoznato.Znala sam za knjige, sveske i olovke, kao i za brojeve i slova. Nisam ni mogla zamisliti koliko je sve to lepo. Piši, pa obriši, stavi tačku, pa veliko slovo…

U matematici je bilo upiši plus, minus veće , manje, stavi zagradu gde treba…Sve smo ovo naučili zahvaljujući našoj učiteljici , koju svi volimo. Naša škola možda nije lepa na prvi pogled.  Nema nove prozore, nova vrata, pločice i još mnogo toga, ali ima nešto posebno, ono najvrednije-ima toplinu kojom nas greje.U celoj školi nas ima samo jedanaestoro učenika, od predškolaca do četvrtog razreda.

Ja sam u trećem sama, ali se osećam kao da smo svi podjednaki.U učionici imamo jednu kućicu od starih tabli u kojoj smo za vreme odmora svi zajedno. Sedimo, užinamo, pričamo. Volimo sve da podelimo i da se pomažemo. Ponekad se desi i neka svađa, ali ona se brzo zaboravi. Zajedno sa učiteljicom idemo i učestvujemo na raznim manifestacijama. Pravimo suvenire, crtamo, pišemo pesme, pravimo kolače.

Često dobijamo nagrade i mnogo smo ponosni na to.Za vreme školske godine mnogo radimo i vežbamo matematiku, da bi imali dobre rezultate na takmičenju. U januaru imamo priredbu povodom proslave školske slave, koju svi volimo.Tada svako od nas ima svoju ulogu i oblačimo kostime.

Od svojih ukućana sam čula da je škola dosta stara. Samo što je imala mnogo više učenika nego sad. Svaka škola, na i ova naša, čuva mnoge đačke tajne.Svoju školu vidim kao košnicu punu vrednih pčelica, koje marljivo rade i slušaju svoju učiteljicu. Svaki naredni dan uči nas nečemu što nismo znali.

Sada, kad sam dosta toga naučila, shvatila sam značaj rečenice:

„ Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba“.

Znam da ću jednog dana završiti četvrti razred i otići u drugu školu, ali ova će mi zauvek ostati u sećanju.

Kreativna radionca ‚‚Škola je jaka do poslednjeg đaka“
Napisala: Nikolina Milijić, učenica III razreda
Osnovna škola u Vasilju


(Ovi tekstovi su deo projekta ‚‚Škola je jaka do poslednjeg đaka“ koji je sufinansiran iz javnih sredstava Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese većoj vidljivosti školstva u Opštini Knjaževac, pogotovu na seoskom području, kao i širem informisanju javnosti o ovom kraju).

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara