Redakcija novina u Vasilju

Broj pregleda

U okviru realizacije projekta ‚‚Škola je jaka do poslednjeg đaka“ u selu Vasilj, pokraj Knjaževca, imali smo priliku da kroz igru, projekciju slajdova o novinarstvu, unakrsnih intervjua i kreativne radionce prezentujemo rad ‚‚Knjaževačkih novina“ – online medija.

vasilj-skola
Kreativna radionica u Vasilju

Cilj realizacije je da pomognemo mladima, odnosno deci na selu u razvijanju komunikacionih veština – kroz aktivnosti upoznavanja o pojmu interneta, novinarstva i pisanju vesti.

Učenici isturenog odeljenja O.Š. ‚‚Vuk Karadžić“ u Vasilju imali su priliku da uz pomoć svojih drugara i predstavnika redakcije naprave svoje priče, urade intervju sa svojim drugarima su pravili priče, radili unakrsne intrevjue sa drugarima, a u narednim danima na našu adresu stićiće nove priče iz njihovih sela.

vasilj-skola-je-jaka

Kao i u Podvisu, tako i u Vasilju – učenici su bili kreativni, pa su sa svojom učiteljicom dodatno uredili izložbeni i redakcijski prostor kako bi se radionca odvijala u autentičnom ambijentu jedne novinarske redakcije.

Redakcija Knjaževačkih novina se ovim putem javno zahvaljuje isturenom odeljenju O.Š. ‚‚Vuk Karadžić“ u Vasilju na uloženom trudu, zalaganju, kao i ustupanju dela učionice koji je uređen kao redakcijski prostor sa ručno izrađenim i naslikanim slikama koje podstiču opstanak na selu, razvoj školstva i novinarstva.


(Ovi tekstovi su deo projekta ‚‚Škola je jaka do poslednjeg đaka“ koji je sufinansiran iz javnih sredstava Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese većoj vidljivosti školstva u Opštini Knjaževac, pogotovu na seoskom području, kao i širem informisanju javnosti o ovom kraju).

Povezano

Jana Vasilev iz Knjaževca se plasirala u sledeću rundu Evropske kvalifikacije Međunarodne Hippo olimpijade iz engleskog jezika

OŠ Vuk Karadžić: Kad se naše ruke slože – sve se može!

Miljana Stanojević – jedna od najboljih fizičarki u Srbiji (FOTO)

Uspeh knjaževačkih učenica OŠ ,,Dubrava“ na okružnom takmičenju u Zaječaru

Knjaževački osmaci u poseti Tehničkoj školi (FOTO)

Obeležavanje 50 godina postojanja i uspešnog rada OŠ ,,Vuk Karadžić“ Knjaževac

VESTI IZ KATEGORIJE

Počinje upis dece u prvi razred

Učenici iz Vasilja osvojili prvo mesto na festivalu “Riznica talenata“

Kreativno-edukativne radionice na temu novinarstvo

Radio prilozi – deo radionice (AUDIO)

Kreativna radionica: Foto novine

Kreativna radionica: Novinari na delu

Jedan odgovor

  1. Bravo,bravo…treba održavati selo,vezu selo grad.Nekad davno i ja sam bio đak te škole.Trebalo bi da se čuju bivši đaci škole,koji su
    zaslužili da ispričaju svoju priču.Predlažem redakciji razgovor sa prof.dr.Miodragom Miljković, koji je autor knjige,monografije o Vasilju. Hvala unapred!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Meštani Valevca započeli akciju uređenja sela

Danas saslušanje osumnjičenog za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU OTVORILO STARE RANE

Ministar Dačić: Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU: Ubio oca, babu i dedu!

Najava vremenskih prilika: Visoke temperature i sunčano vreme