Broj pregleda

Redakcija novina u Vasilju

U okviru realizacije projekta ‚‚Škola je jaka do poslednjeg đaka“ u selu Vasilj, pokraj Knjaževca, imali smo priliku da kroz igru, projekciju slajdova o novinarstvu, unakrsnih intervjua i kreativne radionce prezentujemo rad ‚‚Knjaževačkih novina“ – online medija.

vasilj-skola
Kreativna radionica u Vasilju

Cilj realizacije je da pomognemo mladima, odnosno deci na selu u razvijanju komunikacionih veština – kroz aktivnosti upoznavanja o pojmu interneta, novinarstva i pisanju vesti.

Učenici isturenog odeljenja O.Š. ‚‚Vuk Karadžić“ u Vasilju imali su priliku da uz pomoć svojih drugara i predstavnika redakcije naprave svoje priče, urade intervju sa svojim drugarima su pravili priče, radili unakrsne intrevjue sa drugarima, a u narednim danima na našu adresu stićiće nove priče iz njihovih sela.

vasilj-skola-je-jaka

Kao i u Podvisu, tako i u Vasilju – učenici su bili kreativni, pa su sa svojom učiteljicom dodatno uredili izložbeni i redakcijski prostor kako bi se radionca odvijala u autentičnom ambijentu jedne novinarske redakcije.

Redakcija Knjaževačkih novina se ovim putem javno zahvaljuje isturenom odeljenju O.Š. ‚‚Vuk Karadžić“ u Vasilju na uloženom trudu, zalaganju, kao i ustupanju dela učionice koji je uređen kao redakcijski prostor sa ručno izrađenim i naslikanim slikama koje podstiču opstanak na selu, razvoj školstva i novinarstva.


(Ovi tekstovi su deo projekta ‚‚Škola je jaka do poslednjeg đaka“ koji je sufinansiran iz javnih sredstava Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese većoj vidljivosti školstva u Opštini Knjaževac, pogotovu na seoskom području, kao i širem informisanju javnosti o ovom kraju).

0 Comments

  • Bravo,bravo…treba održavati selo,vezu selo grad.Nekad davno i ja sam bio đak te škole.Trebalo bi da se čuju bivši đaci škole,koji su
    zaslužili da ispričaju svoju priču.Predlažem redakciji razgovor sa prof.dr.Miodragom Miljković, koji je autor knjige,monografije o Vasilju. Hvala unapred!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE