Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Sakupljanjem računa protiv sive ekonomije

Od 1. januara počinje nagradna igra u kojoj će svako ko sakupi deset fiskalnih računa moći da se nada vrednim poklonima, a cilj je suzbijanje sive ekonomije.

Foto: scdn.androidcommunity.com
Foto: scdn.androidcommunity.com

U nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, koju priređuje Ministarstvo finansija, potrebno je sakupiti najmanje deset fiskalnih računa ili slipova (potvrda za plaćanje karticom) iz različitih prodavnica, a vrednost na njima mora da prelazi 100 dinara.

Građani mogu račune da šalju od 1. februara do kraja marta 2017. i da time konkurišu za stan u Beogradu, automobil, putovanje u zemlji i inostranstvu, ali i tehničku robu, navodi se u saopstenju koje je novinarima podeljeno uoči današnje konferencije o sivoj ekonomiji.

Planirano je da bude ukupno četiri izvlačenja, koja će biti organizovana jednom nedeljno, tokom marta i početkom aprila.

U nagradnoj igri, koja se organizuje u okviru Godine borbe protiv sive ekonomije, imaju sve punoletne osobe sa prebivalištem u Srbiji.

Cilj organizovanja nagradne igre je motivisanje građana da se zainteresuju za probleme sive ekonomije i da se aktivno uključe u njeno suzbijanje uzimanjem fiskalnih računa.

Partneri u nagradnoj igri su NALED, Savez za fer konkurenciju, Državna lutrija Srbije, Poreska uprava i Republički sekretarijat za javne politike.

Paralelno sa nagradnom igrom sa računima organizovaće se i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, gde će nagrada za najaktivnije lokalne zajednice biti besplatna vaj-faj zona.

Kriterijumi za izbor najatraktivnijih lokalnih zajedica biće broj prikupljenih fiskalnih računa u odnosu na broj stanovnika i prosečna zarada na teritoriji lokalne samouprave, kako bi se eliminisale razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima.

(Izvor: Blic, Tanjug)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara