Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Stara planina – uspešan zimski turistički centar

Zlatibor i Kopaonik su decenijama poznati turistički centri. Poslednjih godina beleže rekordnu posećenost. I Stara planina se pre nekoliko godina priključila tom klubu uspešnih zimskih turističkih centara, prenosi ‚‚Rts“, kao i ostali regionalni i nacionalni mediji u Srbiji.

 

Babin Zub Knjazevac

Turisti rado dolaze i posećuju Staru planinu, sa jedne i druge strane. Mnogim turistima je zanimljiv Babin zub, kao i uređene ski staze i sama planina.

Putokaz Babin zub

Ljudi koji žive u blizini Stare planine u toku zimskih, pa i letnjih dana, svoje kategorizovane objekte izdaju turistima, tako da su svake godine sve manji problemi sa smeštajnim kapacitetima. Ne smemo izostaviti i smeštajne kapacitete u samom Knjaževcu, kao i okolnim mestima pored jedne od najlepših opština u Srbiji.

Ove skijaške sezone staza na Staroj planini je krcata, mnogo je turista posetilo Babin zub, ali i samu opštinu Knjaževac, koja se na osnovu turizma ekonomski razvija i jača.

Knjaževčani mogu biti zadovoljni brojem poseta i razvojem turizma, ali i da razmišljaju o poboljšanju vizuelne slike opštine, sa akcentom na turizam koji može mnogo doprineti ovoj maloj sredini.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara