N1: Nikolić odlučio da se kandiduje za predsednika; Vučić bez komentara

Broj pregleda

Tomislav Nikolić rešio je da se kandiduje za predsednika Srbije, objavio je N1 pozivajući se na svoje izvore. Vest o kandidaturi objavio je i „Sputnjik“.

toma nikolic
Tomislav Nikolić u studiju radija ‚‚Bubamare“ sa glavnim i odgovornim urednikom portala Knjaževačke novine, foto: A.K.

Odluku da se kandiduje aktuelni predsednik Srbije doneo je večeras na proslavi svoga 65. rođendana, preneli su N1 i „Sputnjik“, pozivajući se na svoje izvore.

Nakon što se ova informacija proširila, Tanjug je uspeo da stupi u kontakt sa predsednikom SNS i premijerom Aleksandrom Vučićem i, na pitanje o kandidaturi Tomislava Nikolića, Vučić je ćutao i nije dao nikakav komentar, prenosi ova agencija.

Nikolić je izjavio ranije danas da nije iznenađen „ishodom glasanja“ na predsedništvu Srpske napredne stranke, čime je data podrška kandidaturi lidera stranke Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, ali i ostao nedorečen na pitanje da li će se kandidovati za predsednika Srbije.

On je takođe rekao, na pitanje kako komentariše navode medija da je njegov sin podržao kandidaturu Vučića, da je Radomir Nikolić „izneo svoj stav na pripremnom sastanku“.

Podsetimo, predsedništvo Srpske napredne stranke u utorak je jednoglasno odlučilo da Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat te stranke.

„Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obavezuje se da u najboljoj veri nastavi razgovore sa sadašnjim predsednikom Republike, Tomislavom Nikolićem, i pokuša da obezbedi puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji, u nameri da se Srbija odbrani od snaga prošlosti i obezbedi njen dalji napredak“, navedeno je u saopštenju.

Zanimljivo je da danas, na tradicionalnom prijemu povodom Dana državnosti na Andrićevom vencu nije bilo nijednog ministra Vlade Srbije, a da je aktuelni premijer Aleksandar Vučić i kandidat SNS za predsednika Srbijer otišao gotovo odmah nakon Nikolićevog govora. Vučić je sa Nikolićem srdačno porazgovarao, a za njegov govor na prijemu rekao da je odličan i „da priliči svečanom trenutku“.

Nekoliko sati kasnije, na Nikolićevom nalogu na Tviteru objavljene su fotografije sa prijema na Andrićevom vencu, uz poruku „nema uzmicanja ni povlačenja“, što je parafraza rečenice iskoršćene u govoru na prijemu.

Zvanične Nikolićeve potvrde nema, ali je vest o kandidaturi već izazvala i burne reakcije koalicionih partnera SNS u vlasti. Dragan Marković Palma rekao je da „svako ima pravo da se kandiduje, ali samo jedan jedini kandidat, Aleksandar Vučić zaslužuje poverenje građana“.

Lider SPS Ivica Dačić ocenio je večeras da je „ako je vest o kandidovanju Nikolića tačna, sramotno da se on time pridružuje plejadi kandidata koji su protiv Aleksandra Vučića.“

(Izvor: N1, Sputnjik, Blic, Tanjug)

Povezano

RIK proglasio konačne rezultate parlamentarnih izbora

Srpska napredna stranka ostvarila rast od 6,6% u Knjaževcu – Rekordni rezultat nakon 11 godina vlasti

Parlamentarni izbori u Knjaževcu 2023: Lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ ubedljivo na vrhu

Poseta OO SNS u Knjaževcu: Nikola Selaković razgovarao o razvoju socijalne politike

RIK: Ukupno 6.500.165 birača na predstojećim izborima

Proglašene četiri liste za izbore, na sve četiri ima Knjaževčana – EVO KO JE NAJBLIŽI MANDATU

VESTI IZ KATEGORIJE

OŠ ,,Dubrava“ – Obaveštenje o upisu dece u prvi razred

OFK Knjaz pobedio Brodoremont

Holandija povukla višnje iz Srbije, evo šta je hitan korak

SRPSKA LIGA ISTOK: U KNJAŽEVCU U 58. MINUTU PREKINUTA UTAKMICA!

Obeleženo 25 godina od početka NATO agresije

FUDBAL: Naredni rival Srbije 125. na FIFA listi

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

OŠ ,,Dubrava“ – Obaveštenje o upisu dece u prvi razred

OFK Knjaz pobedio Brodoremont

Holandija povukla višnje iz Srbije, evo šta je hitan korak

SRPSKA LIGA ISTOK: U KNJAŽEVCU U 58. MINUTU PREKINUTA UTAKMICA!

Obeleženo 25 godina od početka NATO agresije

FUDBAL: Naredni rival Srbije 125. na FIFA listi