Knjaževačke

Broj pregleda

U Domu za stare opljačkano 230 lica

Kako nezvanično saznajemo danas je u Gerentološkom centru u Knjaževcu otkrivena velika krađa i tom prilikom su oštećeni korisnici, stara lica za više hiljade evra. 

gerontolosi
Foto: www.gcknjazevac.com

Oko 230 korisnika Centra oštećeno je za više hiljada evra tako što im je novac koji su deponovali za osnovne potrepštine ukraden.

Radnici ove ustanove su popisom ustanovili da nedostaje novac za ovu namenu, a precizan podatak o ukradenom novcu još uvek nije dostupan janvosti, ali se sumnja da suma prevazilazi cifru od nekoliko hiljade evra.

Naime, u Gerentološkom centru postoji kasa u kojoj korisnici ostavljaju novac i za to dobijaju priznanice kao dokaz da se tu pare nalaze. To se radi zbog toga što su korisnici Centra stara lica, nepokretni i slabo pokretni ljudi koji nisu u stanju da raspolažu novcem.

Nakon popisa ustanovljeno je da fali novac, a sve sumnje uperene su na blagajnika kome je uručen otkaz, prenose regionalni mediji.

Takođe, po nezvaničnim informacijama saznali smo da je radnik umeđuvremenu vratio oko 300.000 dinara, ali su predstavnici Centra odmah slučaj prijaivli policiji.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara