Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Vlada namenila 500 miliona dinara mali i srednjim preduzećima za nabavku opreme

Vlada Srbije usvojila je uredbu o programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017. godini, a za to je namenjeno 550 miliona dinara.

Posao
Ilustracija, foto: hoffmannworkcomp.com

Za subvencionisanje nabavke opreme malim preduzećima u ovoj godini koristiće se i neutrošena sredstva iz prošle godine u iznosu od 17,7 miliona dinara koja su preneta Razvojnoj agenciji Srbije.

Cilj Programa jeste jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapredjenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Preduzeća mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25 odsto neto vrednosti nabavke proizvodne opreme.

Preduzeće je u obavezi da obezbedi učešće u visini pet odsto neto vrednosti proizvodne opreme, dok će se preostalih 70 odsto neto vrednosti proizvodne opreme obezbediti iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanije uključenih u sprovodjenje ovog programa.

Iznos odobrene bespovratne pomoći u visini do 25 odsto od neto vrednosti proizvodne opreme ne može biti manji od 250.000 dinara, niti veći od 2,5 miliona dinara.

Ministarstvo će, nakon izbora poslovnih banaka i lizing kompanije za učešće u programu, objaviti javni poziv privrednicima za dodelu bespovratnih sredstava.

(Beta)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara