Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Knjaževac domaćin 22. susreta domova učenika “DOM+JA=DA“

Dom učenika srednjih škola Knjaževac 25. marta. 2017. godine biće domaćin 22. susreta domova učenika regiona jugoistočne Srbije – Regionalne Domijade, u delu sportskih takmičenja, pod ovogodišnjim sloganom „DOM+JA=DA“.

Dom ucenika Knjazevac

Očekuje se da u sportskim takmičenjima učešće uzme oko 450 učenika/takmičara u pratnji svojih vaspitača iz 14 domova učenika sa regiona Jugoistočne Srbije. Učenici će se takmičiti malom fudbalu, košarci, odbojci, šahu, stonom tenisu i streljaštvu i to u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na Domijadi učstvuju učenici srednjih škola iz domova učenika iz Negotina, Bora, Zaječara, Aleksinca, Niša, Prokuplja, Leskovca, Vranja, Surdulice, Bosilegrada, Crne Trave, Pirota i Knjaževca. Domijada se realizuje u oviru plana i programa vaspitnog rada u domovima učenika srednjih škola.

Drugi deo Regionalne Domijade 2017. odžeće se u Nišu i to u kulturnoumetničkom stvaralaštvu 01.04.2017. godine u organizaciji Doma učenika srednjih škola iz Niša.

Pobednici i prvonagrađeni sa regionalnih takmičenja stiču pravo da predstavljaju svoj region na Republičkoj Domijadi, koja se ove godine održava meseca maja u Novom Sadu u delu kulturnoumetničkog stvaralaštva i na Zlatiboru u delu sportskih takmičenja pod pokroviteljstvom Sektora za učenički i studentski standard Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada