Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Mileta Radojević posetio Arhijerejsko namesništvo knjaževačko

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama pri Ministarstvu pravde Vlade Republike Srbije, dr Mileta Radojević, posetio je, 26. aprila 2017. godine, Knjaževac. Uglednog gosta primili su Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion i predsednik Opštine g. Milan Đokić, kao i sveštenici hrama svetog velikomučenika Georgija, na čelu sa starešinom hrama protojerejem Sinišom Đorđevićem.

Image00002 Knjazevac

Osnovna tema razgovora povodom ove posete bila je „Zaštita i obnova pravoslavnih hramova i ostalih objekata Pravoslavne crkve u opštini Knjaževac“. Po rečima vladike Ilariona, već dugi niz godina Uprava za saradnju sa crkvenim zajednicama pomaže izgradnju hramova u Timočkoj eparhiji, ali prvi put je u prilici da se angažuje u knjaževačkoj opštini. – Radost nam je što je direktor g. Mileta Radojević našao vremena i pokazao dobru volju da pomogne da se i na ovim prostorima još više unapredi crkveni život. Ako je Crkva živa, onda će se to pozitivno odraziti i na narod koji ovde živi i trudi se da opstane – dodao je vladika. Potom je reči zahvalnosti uputio i predsedniku knjaževačke opštine g. Milanu Đokiću, na uspešnoj saradnji koju ostvaruje sa Eparhijom timočkom na mnogim poljima.

G. Mileta Radojević je istakao uverenost da će ova poseta doprineti unapređenju rada na obnovi, rekonstrukciji starih i izgradnji novih hramova i pratećih objekata na ovim prostorima, jer Uprava već godinama uspešno sarađuje i pomaže Eparhiju timočku. On je potom darivao predsedniku opštine g. Milanu Đokiću kapitalnu Monografiju o Hilandaru, autora Mirka Kovačevića i Sveto Pismo.

Image00003 Knj Mileta urucuje Milanu Dj poklon

Episkop Ilarion je sa visokim gostima, a u pratnji predsednika Opštine i parohijskih sveštenika, obišao crkve u Žlnu, Bučju, Vasilju i Donjoj Kamenici gde je posećeno i privatno preduzeće „Recika D.O.O.“ koja se bavi proizvodnjom aksesoara i predmeta od kože. Na kraju celodnevne posete g. Mileta Radojević sa svojim saradnicima je na predlog vladike posetio i manastir Suvodol.

(Izvor i foto: eparhija-timocka.org)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara