Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Od Ministarstva milion dinara za projekte Zavičajnog muzeja Knjaževac

Zavičajni muzej Knjaževac dobio je finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije za dva projekta u visini od 1.000.000 dinara, a za realizaciju još tri pristigla su značajna sredstva i iz drugih fondova.

muzej

Naime,  od strane Ministarstva kulture i informisanja podržana su dva projekta Zavičajnog muzeja Knjaževac “Nova arheološka postavka Arheo-etno parka u Ravni” u iznosu od 700.000 dinara u kategoriji muzejskog nasleđa i projekat ”Letnja škola tradicionalnih zanata – Ravna 2017,“ u iznosu od 300.000 dinara.

Realizaciju projekta “Tradicionalni zanati kao sredstvo za razvoj socijalnog preduzetništva i zaštitu nematerijalnog nasleđa kroz proizvodnju replika muzejskih predmeta i suvenira” Ambasada SAD u Beogradu podržala je sredstvima u iznosu od 9.600 američkih dolara.

Realizaciju projekta “Interpretacija i prezentacija arheološkog lokaliteta Timacum Minus” sredsvtima u iznosu od 5.950 evra podržao je The Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH kroz Regionalni program jačanja prekograničnog turizma u Srednjem i Donejm Dunavu u saradnji sa Dunavskim centrom za kompetencije (DCC).

Vredno je istaći da je NSZ odobrila projekat javnih radova “Uređenje i održavanje objekata Zavičajnog muzeja Knjaževac” za 4 osobe sa invaliditetom u trajanju od četiri meseca.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara