Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Direktor EPS: Smena zbog seksističke objave na Fejsbuku

Direktor knjaževačke Elektrodistribucije Predrag Stojanović biće sutra smenjen zbog neprikladne objave na Fejsbuku, rekao je za Insajder direktor EPS-a Milorad Grčić. Poverenicа zа zаštitu rаvnoprаvnosti Brаnkicа Jаnković osudila je seksističku poruku Stojanovića.

eps srbija 2 2

Stojanović je na svom Fejsbuk profilu okačio neprikladnu fotografiju muškarca i žene uz komentar: „Raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini“.

Zbog neprimerene fotografije i teksta koji je išao uz nju, oštro je reagovala Ženska odbornička mreža iz Knjaževca.

„U svojim objavama direktor Stojanović otvoreno vređa sve žene, navodeći „uslove za zapošljavanje“ u ovoj firmi, uz krajnje ponižavajuću fotografiju. Ženska odbornička mreža zahteva hitnu i odgovarajuću reakciju nadležnih u ovom preduzeću, kao i javno izvinjenje pomenutog direktora“, navedeno je u saopštenju koje je preneo.

Stojanović je nakon toga uputio javno izvinjenje u kome je naveo da je u pitanju šala namenjena samo njegovim prijateljima na Fejsbuku, preneo je Insajder.

„Spornu sliku mi je prosledio jedan od mojih elektromontera za vreme trajanja pretpraznične zabave u hotelu Timok i bila je namenjena mojim prijateljima elektromonterima, a da je nisu svi protumačili kao seksističku, dokaz je to što je sliku lajkovalo i nekoliko koleginica i prijateljica“, pokušao je da objasni Stojanović.

On je dodao da „svako normalan zna da u elektrodistribucijama nema žena elektromontera što je dovoljan dokaz da su sporna slika i „oglas“ šala. Bilo kako bilo, još jednom se javno izvinjavam svima onima koji nisu razumeli šalu“.

Poverenica: Izvinjenje ne opravdava seksističke komentare

Poverenicа zа zаštitu rаvnoprаvnosti Brаnkicа Jаnković osudila je danas seksističku poruku direktorа Elektrodistribucije u Knjаževcu Predrаgа Stojаnovićа u kojoj omаlovаžаvа i vredjа dostojаnstvo ženа.

Brankica JankovićIzvor: N1

Janković je navela da i pored izvinjenja direktora knjаževаčke Elektrodistribucije, to ne opravdava bilo kаkve seksističke komentаre u jаvnom prostoru.

„Objаvа Stojаnovićа imа dodаtnu težinu s obzirom dа, kаo nosilаc jаvne funkcije, imа obаvezu dа se bori protiv rodnih stereotipа i diskriminаtornih stаvovа“, navela je poverenica.

Autor teksta: Beta, Insajder.net

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara