Broj pregleda

Razvoj i unapređenje verskog turizma na teritoriji knjaževačke opštine

Predsednik opštine Milan Đokić danas je obišao crkvu Svetog Đorđa, kako bi se uverio u kvalitet radova koji se izvode na ovom verskom objektu.

Predsednik Đokić obilazi radove
Predsednik Đokić obilazi radove

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić razgovarao je sa Protojerejem Sinišom Đorđevićem o daljim aktivnostima na unapređenju ove svetinje, ali i ostalih svetinja na teritoriji knjaževačke opštine.

Inače, ovih dana izvode se radovi na uređenju nadstrešnice na objektu u dvorištu crkve.

poseta

Verski turizam jedan je od najstarijih oblika turističkih putovanja, a danas predstavlja vrlo značajan i propulzivan sektor globalnog turizma. Zbog ekonomskog potencijala, prirodno je što se sve veća pažnja poklanja raznim pitanjima upravljanja i promocije ovog oblika turizma. U staroj Grčkoj, glavne „destinacije“ takvih putovanja bila su svetilišta Zevsa u Olimpiji, Apolona u Delfima i Asklepija u Epidaurusu. Osim svegrčkih svetilišta bilo je i lokalnih u pojedinim polisima.

Opština Knjaževac ima potencijala da pored Stare planine, samog gradskog naselja i drugih kulturno-istorijskih spomenika i sl. ponudi turistima i verski turizam, jer se svakodnevno radi na njegovom unapređenju.

2 Comments

  • malest 08.10.2018.

    nasim svetinjama je neophodna paznja i pomoc.

  • Miroslav 09.10.2018.

    Pozdrav ocu Sinisi iz Mitovice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE