Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Zgrada seoskog doma u Vasilju uskoro u novom ruhu

Zgrada seoskog doma u Vasilju decenijama je propadala i praktično nije bila od koristi meštanima jednog od najvećih sela u knjaževačkoj opštini, istakao je, prilikom obilaska radova, predsednik opštine Milan Đokić.

Predsednik opštine Milan Đokić obišao gradilište
Predsednik opštine Milan Đokić obišao gradilište

Namera nam je da u potpunosti rekonstruišemo ovu zgradu, uključujući veliki broj prostorija, a ukoliko sve bude išlo po planu, ovde bi trebalo, pored ostalog da bude otvorena i jedna prodavnica. Prostor ispred doma već je asfaltiran i u planu je da bude uređeno i igralište za decu, tako da bi ovo trebalo ponovo da postane mesto okupljanja svih Vasiljanaca, kaže Đokić.

Predsednik opštine Milan Đokić obišao gradilište
Predsednik opštine Milan Đokić obišao gradilište

Đokić ističe da će uskoro biti izgrađena tri sanitarna čvora u domu u Vasilju, te da će prostorije biti dodatno uređene a fasada rekonstruisana, potom će biti postavljeni krov i novi oluci.

Do sada je betoniran plato, radi se na uređenju stepenšta, a po rečima predsednika opštine parkić ispred doma biće preuređen i napravljen  za odmor, okupljanje i igru.

U planu je otvaranje i jedne prodavnice, te će time jedna celina biti završena, rečeno je danas.

I ovom prilikom ponovljeno je opredeljenje lokalne samouprave da meštanima seoskih sredina pomogne da dobiju uslove za život što približnije onima u gradu.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara