Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

DOMAĆINSKA POLITIKA: NOVIH 40 MILIONA OPŠTINI KNJAŽEVAC ZA RAZNE AKTIVNOSTI

Na 86. sednici Opštinskog veća opštine Knjaževac rečeno je da će 40 novih miliona dinara biti upotrebljeno za važne aktivnosti u školama, ustanovama i preduzećima. 

Arhivska fotografija, zgrada Opštine, foto: G.Maps.
Arhivska fotografija, zgrada Opštine, foto: G.Maps.

Naime, opštinski većnici usvojili su petu Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Knjaževac za 2018. godinu, te će se ovim rebalansom budžeta u kasu Opštine Knjaževac sliti novih 40 miliona dinara.

Ova sredstva je Opština Knjaževac dobila zahvaljujući učešću u nekoliko projekata, kae predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Budžet opštine Knjaževac je ovim rebalansom narastao na milijardu i sto osam miliona dinara.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, foto: Knjaževačke novine
Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, foto: Knjaževačke novine

Nova sredstva uplaćena su na račun Opštine Knjaževac prvenstveno zahvaljujući povećanju prihoda od ekološke takse koju je u iznosu od 18.000.000 dinara uplatilo JP ‚‚Stara planina“.

Takoše, vredno je istaći da su preostala 22 miliona uplatilo je Ministarstvo energetije za projekat energetske efikasnosti zgrade OU Knjaževac, te od programa ‚‚EU PRO“ za rekonstrukciju Gurgusovačke kule i za izradu projektne dokumentacije za trening start up centra u selu Rgošte.  

Po rečima predsednika opštine Milana Đokića ovih 40 miliona su raspoređena po participaciji Opštine, tako da će osnovne škole dobiti po 500.000,00 dinara za svoje aktivnosti, dok će srednjim biti uplaćeno po 1.000.000,00 dinara, Predškosloj ustanovi ‚‚Bajka“ biće prenešeno 4.000.000,00 dinara za opremanje novog objekta, a novac će biti preusmeren i Centru za socijalni rad za isplatu jednokratne pomoći, kao i mesnim zajednicama na teritoriji knjaževačke opštine.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara