EKONOMIJA I POSAO: 9 konkursa za bespovratna sredstva i pomoć biznisu je u toku!

Broj pregleda

Za one koji su već u poslu kao i za one koji se spremaju da otpočnu neki biznis. Za mašine, softvere, opremu, standarde i još mnogo toga. Na raspolaganju od 75.000 do 50.000.000 dinara.

Ilustracija, sa sajta Ministarstva privrede RS, PrtScr
Ilustracija, sa sajta Ministarstva privrede RS, PrtScr

Sledi pregled konkursa u toku:

 Ministarstvo privrede Republike Srbije

  1. Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2019. godini – do 20% subvencionisani kredit kod Fonda za razvoj Republike Srbije (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podsticanja-preduzetnistva-kroz-razvojne-projekte-u-2019-godini/ )
  2. Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2019. godini – do 30% subvencionisani kredit kod Fonda za razvoj Republike Srbije (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podsticanja-razvoja-preduzetnistva-kroz-finansijsku-podrsku-za-pocetnike-u-poslovanju-u-2019-godini/)
  3. Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2019. godini – sufinansiranje do 25% za kredit preko poslovnih banaka i lizing kompanija (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podrske-malim-preduzecima-za-nabavku-opreme-3/ )

 RAS – Razvojna agencija Srbije

  1. Program podrške sektorima prerađivačke industrije za unapređenje poslovnog ambijenta i povećanje konkurentnosti MMSP u četiri oblasti: industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike – sufinansiranje do 40% opravdanih troškova (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-sektorima-preradivacke-industrije-1 )
  2. Program podrške internacionalizaciji MSP kroz individualno učešće na međunarodnim sajmovima u inostranstvu – sufinansiranje do 40% opravdanih troškova (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-internacionalizaciji-msp-kroz-individualno-ucesce-na-medunarodnim-sajmovima-u-inostranstvu )
  3. Program standardizovane usluge mentoringa mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima u sektorima prerađivačke industrije u četiri oblasti i to:industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-pruzanja-standardizovane-usluge-mentoringa-sektorima-preradivacke-industrije )
  4. Program tandardizovane usluge mentoringa namenjena mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima, klasterima i zadrugama u 2019. godini (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-sprovodenje-standardizovane-usluge-mentoring-2019 )

ENECA – Pokreni se za posao

  1. Program podsticanja preduzetništva kroz donaciju u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne za pokretanje ili unapređenje biznisa (https://pokrenisezaposao.rs/ )

USAID – Projekat „Konkuretno“

  1. Pomoć za izvoz start-up i manje razvijenim firmama iz sektora prerade voća i povrća. Za više informacija javite se Bobanu Kostandinoviću u RARIS-u na mejl kostandinovic@raris.org Ili telefon 065 80 24 624

Raris.Org

Povezano

Konkurs za razvoj poljoprivrede na teritoriji opštine Knjaževac

Raspisan konkurs za pripadnike Službe za obezbeđenje u KPZ Beograd

Za podsticanje ženskog preduzetništva opredeljeno 600 miliona dinara

U prvih pet meseci manji deficit za 84,3 milijarde dinara od budžetskog plana

Konkurs za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije

Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za dodelu učeničkih stipendija

VESTI IZ KATEGORIJE

Pobeda stonotenisera u gostima (FOTO)

4. DECEMBAR: Dogodilo se na današnji dan

Saradnja Zavičajnog muzeja sa Arheološkim institutom na novom projektu!

RIK: Ukupno 6.500.165 birača na predstojećim izborima

Osmaci se prijavljuju do 29. decembra za izborni predmet na završnom ispitu

Danas je praznik – Vavedenje Presvete Bogorodice

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Pobeda stonotenisera u gostima (FOTO)

4. DECEMBAR: Dogodilo se na današnji dan

Saradnja Zavičajnog muzeja sa Arheološkim institutom na novom projektu!

RIK: Ukupno 6.500.165 birača na predstojećim izborima

Osmaci se prijavljuju do 29. decembra za izborni predmet na završnom ispitu

Danas je praznik – Vavedenje Presvete Bogorodice