Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Konkurs za posao u Nemačkoj otvoren do 4. oktobra

Projekat „Triple Win“, koji radi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GI, a u saradnji sa Nacionalnom službom sa zapošljavanje saopštio je danas da je objavio poslednji ovogodišnji konkurs za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj. Prijave se primaju do 4. oktobra.

Nemačka, ilustracija, foto: Gino Crescoli
Nemačka, ilustracija, foto: Gino Crescoli

Zainteresovani medicinski radnici mogu da se prijave preko Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), a kroz ovaj projekat za odlazak na rad u Nemačku mogu da konkurišu isključivo oni sa završenom srednjom četvorogodišnjom školom i završenim stručnim ispitom.

Prema podacima sindikata, iz Srbije godišnje odlazi oko 800 medicinskih sestara i 750 lekara, najviše interventnih kardiologa, radiologa i anesteziologa. „Triple Win“ projekat nalazi posao isključivo za medicinske sestre i tehničare, opšteg i pedijatrijskog smera, a godišnje na ovaj način posao pronađe oko 110 ljudi, što znači da je dosad zaposlenje u Nemačkoj našlo ukupno oko 660 medicinara.

Prijavljivanje za učešće na projektu vrši se isključivo preko Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), koja je, pored evidentiranja svih prijava, zadužena i za proveru da li ugovor o radu, koji je ponuđen kandidatima, ispunjava sve pravne uslove prema zakonu Republike Srbije. Tako je ovo, praktično, jedini kontrolisani način odlaska u Nemačku.

Izvor: Blic

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada