Књажевачке

НОВИНЕ

Veliki posao

Broj pregleda

Rekonstrukcija vodovoda za bolje vodosnabdevanje Knjaževca

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić danas je obišao radove na rekonstrukciji magistralnog cevovoda prečnika fi500.

Obilazak radova, foto: N.M.
Obilazak radova, foto: N.M.

Ovaj cevovod je jedan od najzahtevnijih i najvećih u opštini, a za samu opštinu predstavlja jedan od najvažnijih projekata koji će biti realizovan. 

Radovi se trenutno izvode na deonici od Banjice do Sinjeg vira, a nosilac projekta je lokalno JKP ,,Standard“.

CEVOVOD VEOMA BITAN ZA VODOSNABDEVANJE

Nadležni kažu daje cevovod veoma važan za vodosnabdevanje Knjaževca, te da je glavni cevovod koji sprovodi vodu od izvorišta do kaptaže, odnosno crpne stanice. 

Do sada je bilo dosta gubitaka na njemu, izgradnjom cevovoda sprečiće se gubici i dobiće se izuzetno pozudano vodosnabdevanje grada, rečeno je danas prilikom obilaska.

STABILNIJA SITUACIJA U VODOSNABDEVANJU

Obilazak radova, foto: N.M.
Obilazak radova, foto: N.M.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić rekao je da će vodosnabdevanje biti stabilnije nakon završetka radova na ovom projektu.

U Knjaževcu još uvek nema problema sa vodosnabdevanjem, ali smo zbog niskog vodostaja imali upozorenje iz komunalnog da se građani racionalno ophode prema vodi, iako su zimski meseci, rekao je Đokić, te dodao da će veći problem u vodosnabdevanju biti u toku letnjih meseci, ali da će sve biti rešeno zamenom cevovoda.

Inače, vredno je istaći da na ovom delu koji se rekonstruiše gubici budu i do 50 litara vode u sekundi, što je trećina od ukupnog zahvata.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara