Књажевачке

НОВИНЕ

Opština Knjaževac

Broj pregleda

Više novca za agrar, đake i studente!

Juče je održana sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac na kojoj je usvojeno Program podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja opštine Knjaževac. Takođe, veće je usvojilo predlog o stipendijama za knjaževačke učenike i studente.

Poljoprireda, žetva, ilustracija, foto: M. Miladinović, portal ,,Knjaževačke novine''
Poljoprireda, žetva, ilustracija, foto: M. Miladinović, portal ,,Knjaževačke novine“

Kako je rečeno, za razvoj podršku poljoprivredi izdvojeno je 40 miliona dinara, dok će stipendije ove godine dobiti čak 199 đaka i akademaca.

Kada je u pitanju razvoj poljoprivrede, predložene i usvojene mere počeće da se primenjuju odmah po dobijanju saglasnosti od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, čulo se na Opštinskom veću.

Milan Đokić, konferencija, foto: printskrin, yt kanal Knjazevačke Vesti
Milan Đokić, konferencija, foto: printskrin, yt kanal Knjazevačke Vesti

Po rečima predsednika opštine Knjaževac Milana Đokića ove godine uvrštena je mera koja tretira subvencionisanje kamata na poljoprivredne kredite koje poljoprivrednici realizuju sa poslovnim bankama.

Na ovaj način će veliki broj poljoprivrednika doći do nove opreme, mašina, ali i grla stoke.

Đokić je istakao da Opština vraća meru podrške razvoju mlečnog govedarstva kroz subvencionisanje nabavke novih grla stoke i to 120.000 dinara po grlu (maksimalno dva grla stoke po domaćinstvu), uz aranžman koji neke mlekare nude poljoprivrednicima da, ukoliko uzmu ova sredstva, sa još 500 evra kreditno podrže nabavku novih grla stoke. Poljoprivredni proizvođači bi novac vraćali kroz mleko.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara