Књажевачке

НОВИНЕ

Vojska Srbije

Broj pregleda

Stefanović pozvao mlade da se prijave za vojne škole

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas, podsećajući da je ovogodišnji konkurs za upis u vojne škole otvoren do 31. marta, da mladi i te kako imaju budućnost u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Arhivska fotograifja, Nebojša Stefanović, foto: Knjaževačke novine
Arhivska fotograifja, Nebojša Stefanović, foto: Knjaževačke novine

Stefanović je podsetio da su vojne škole prestižne i da nude izuzetno kvalitetno obrazovanje, ali i da su retke sa mnoštvo prednosti, počev od besplatnih udžbenika, preko besplatnog smeštaja i ishrane, kao i zagarantovanog posla po završetku školovanja.

Mladi imaju nimalo lak zadatak da donesu važnu odluku o svojoj budućnosti, da jasno i temeljno promisle šta će biti njihov dalji životni put i poziv. Ljubav prema otadžbini osnovni je uslov koji moraju ispuniti ukoliko se odluče za časnu vojnu profesiju i zato ih pozivam i ovom prilikom da se prijave i pokažu da vole svoju Srbiju, rekao je Stefanović.

Ovogodišnjim konkursom predviđen je upis 210 budućih kadeta Vojne akademije i 40 Medicinskog fakulteta VMA, kao i 90 učenika Vojne gimnazije i 60 učenika Srednje stručne vojne škole.

Ocenjujući da mladi imaju mnoštvo razloga da se odluče za vojne škole i potom postanu deo sistema odbrane, Stefanović je podsetio i na ulaganja i kontinuirano jačanje naše vojske.

Država investira i u modernizaciju i opremanje, ali i u poboljšanje standarda naših pripadnika, počev od izgradnje stanova do povećanja plata. Jedan od dobrih pokazatelja jeste i skok Srbije na listi „Global Firepower“ za čak 28 mesta za samo četiri godine. Tako se Srbija danas po vojnoj snazi nalazi na 61. mestu od ukupno 139 rangiranih zemalja, dok je najbolje rangirana od svih zemalja bivše Jugoslavije, poručio je Stefanović.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara