Књажевачке

НОВИНЕ

Konačno

Broj pregleda

Poslanik Miletić se zalaže da svako selo na istoku Srbije ima internet

Narodni poslanik Milija Miletić podržao je usvajanje Ugovora o zajmu (Projekat izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima) između Republike Srbije I Evropske banke za obnovu I razvoj rekavši da je ovaj Projekat od velikog značaja za jugoistočni deo Srbije.

Miletić Milija, foto: Parlament.rs
Miletić Milija, foto: Parlament.rs

Ovaj Ugovor je veoma bitan za seoska područja, gde bi trebalo da bude više ulaganja. Više puta sam razgovarao sa operaterima i tražio da, u okviru svojih mogućnosti, obezbede pokrivenost mrežom u nekim seoskim područjima koja se nalaze u delu puta do Stare planine. Težnja svih nas je da se u svakom selu obezbedi internet koji će omogućiti mladima da se edukuju, moramo obezbediti to zbog naše dece – poručuje Miletić.

Svrha Projekta je ubrzanje razvoja brzih širokopojasnih mreža u zonama bez pristupa širokopojasnoj mreži širom ruralnih područja Srbije, fokusirajući se na škole kao pristupne tačke i prioritetne korisnike ruralnih širokopojasnih mreža.Evropska banka za obnovu i razvoj će finansirati projektovanje i izgradnju širokopojasne infrastrukure koja će povezati 500 škola, odnosno javnih ustanova.

Da je internet od presudnog značaja za ruralna područja na jugoistoku Srbije, Miletić je dokazao primerom:

U nekom narednom periodu bi trebalo obezbediti bolji plasman proizvoda, na primer, da se putem interneta može kupiti belmuž, sir ili neki drugi lokalni specijalitet. Bilo bi dobro da nađemo načina da pokrivenost bude maksimalna – objašnjava on i dodaje ,,Potrebno je da svi mi osetimo potrebe seljaka, ljudi koji mukotrpno rade i bore se za bolju budućnost naše Srbije“ – zaključio je narodni poslanik.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara