Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

COVID-19 potvrđen u Domu za smeštaj odraslih i starijih, Zavodu za vaspitanje dece i omladine i Gerontološkom centru

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo virusa Kovid 19 potvrđeno je kod 244 korisnika i 320 zaposlenih.

Gerontološki centar Knjaževac
Gerontološki centar Knjaževac

Ukupno je izlečeno 5.482 korisnika ustanova socijalne zaštite i 2.585 zaposlenih u tim ustanovama.

Prisustvo virusa Kovid 19 potvrđeno je u Knjaževcu u Domu za smeštaj odraslih i starijih “Vila Katarina“, Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Knjaževcu i Gerontološkom centru u Knjaževcu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika. Od toga je: 56 ustanova za odrasle i starije (9 Domskih odeljenja pri Centrima za socijalni rad, 23 Gerontoloških centara, 7 Domova za smeštaj odraslih i starih, 3 Ustanove za smeštaj osoba sa invaliditetom i 14 Ustanova za smeštaj osoba sa mentalnim i intelektualnim teškoćama) i 18 Domova za decu i mlade (10 Domova za decu i mlade bez roditeljskog staranja, 3 Zavoda za vaspitanje dece i omladine i 5 Ustanova za decu i mlade sa smetnjama u razvoju).

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije iznosi 238, sa kapacitetom od 8.987 korisnika.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada