Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Na međustranačkom dijalogu i Ujedinjena seljačka stranka

Protekle nedelje je Delagacija EU parlamenta koja posreduje u međustranačkom dijalogu radi poboljšanja izbornih uslova u Srbiji boravila u Beogradu, odnosno Palati Srbija gde je održan sastanak sa predstavnicima opozivcije i vladajuće većine.

Miletić i Stevanović sa Tanjom Fajon - predsednicom Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU
Miletić i Stevanović sa Tanjom Fajon – predsednicom Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU

Prvi krug druge faze međustranačkog dijaloga potpomognutog od strane Evropskog parlamenta održan je 9. i 10. jula u Beogradu. Na njemu je apelovano da se ostvare opipljivi rezultati kako bi se unapredila ravnopravnosti izborne utakmice pre narednih izbora.

Fasilitatori dijaloga su bili bivši poslanik u Evropskom parlamentu Knut Flekenštajn, i poslanici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik (EPP, SK), izvestilac za Srbiju iz Odbora za spoljne poslove i Tanja Fajon (S i D, SL), predsedavajuća Delegacije za odnose sa Srbijom. Narodnu skupštinu Republike Srbije je predstavljao njen predsednik, Ivica Dačić.

Učesnici međustranačkog dijaloga, Miletić i Stevanović, Ujedinjena seljačka stranka
Učesnici međustranačkog dijaloga, Miletić i Stevanović, Ujedinjena seljačka stranka

Na dijalogu su se po prvi put za istim stolom okupili lideri i predstavnici poslaničkih grupa i opozicionih stranaka i platformi.

Na dijalogu su prisustvovali i predstavnici Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić i njegov zamenik Igor Stevanović.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada