Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Sankcionisan veliki broj vozača autobusa i kamiona

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa, sankcionisali 606 vozača autobusa i 6.819 vozača kamiona.

Policija, ilustracija
Policija, ilustracija

Kada je reč o kontroli teretnih vozila, 1.974 vozača sankcionisana su zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografima, a njih 938 zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije.

Takođe, zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 414 teretnih vozila, dok je 45 vozača kamiona isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 13 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Najviše vozača teretnih vozila sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Nišu – 1.087, Policijske uprave u Subotici – 559 i Policijske uprave u Šapcu – 499.

Saobraćajna policija je 24. jula, na naplatnoj stanici „Beograd“ kod Vrčina, zaustavila turskog državljanina, za koga je kontrolom utvrđeno da je prekoračio dnevno vreme upravljanja za devet sati i devet minuta, odnosno da je u trenutku kontrole upravljao kamionom 19 sati i devet minuta bez prestanka, zbog čega je isključen iz saobraćaja.

Dva dana ranije, iz saobraćaja je isključen još jedan državljanin Turske koji je zaustavljen na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“. On je prekoračio dnevno vreme upravljanja kamionom za devet sati i bez prestanka je upravljao teretnim vozilom 18 časova.

Kad je u pitanju kontrola autobusa, gotovo trećina vozača, odnosno njih 199, procesuirana je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, 97 zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije, dok je zbog različitih tehničkih neispravnosti iz saobraćaja isključeno 17 autobusa.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Kragujevcu – 182, Policijske uprave u Šapcu – 79 i Policijske uprave u Subotici – 65.

Inače, ova međunarodna akcija sprovedena je od 19. do 25. jula ove godine u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada