Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

IN MEMORIAM: Vesna Nikić 1962-2021

U Knjaževcu, usled teške bolesti, u 59. godini preminula je Vesna Nikić.

Vesna Nikić, privatna arhiva
Vesna Nikić, privatna arhiva

Vesna Nikić rođena je u Knjaževcu 1962. godine.

Zbog bolesti je završila u invalidskim kolicima ali i pored toga ništa je nije sprečilo da poslednju deceniju svog života posveti radu osobama sa invaliditetom na poboljšavanju njihovog statusa i uslova života.

Vesna Nikić je bila član mnogobrojnih udruženja za osobe sa invaliditetom. Kao dugogodišnja članica i takmičarka Pauerlifting i bodibilding sportskog kluba „Knjaževac“ osvojila je monogobrojne državne titule kako u paraolimpijskoj disciplini benč pres u okviru Paraolimpijskog komiteta Srbije, tako i benč presu u disciplini u kojoj je bila državna prvakinja i rekorder u svojoj kategoriji u organizaciji Poverlifting saveza Srbije.

Vesna je kao veliki sportki radnik osnovala udruženje za Paraplegičare u Knjaževcu, sa kojim je na mnogobrojnim takmičenjima u Srbiji ostvarila zapažene rezultate u šahu, bacanju pigada i atletici – disciplini bacanja koplja i diska. Vesna je bila odbornica u Skupštini opštine Knjaževac, borila se da svakom čoveku pomogne zračila je velikom energijom, bila je veliki čovek, veliki borac i organizator mnogobrojnih takmičenja i manifestacija za osobe sa invaliditetom na teritoriji opštine Knjaževac.

Vesna Nikić preminula je usled teške bolesti sa kojom se godinama borila 17. novembra 2021. godine u Knjaževcu.

Sahranjena je danas na istočnom groblju u Knjaževcu u 14 časova.

Vesna je iza sebe ostavila supruga, dvoje dece i četvoro unučadi kao i mnogobrojna priznanja od strane opštine Knjaževac, Sportskog saveza Knjaževca i mnogobrojnih institucija i sportskih saveza u Srbiji.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada