Књажевачке

НОВИНЕ

Obrazovanje

Broj pregleda

Tim za škole potvrdio: Od ponedeljka neposredna nastava u svim školama

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 22. novembra primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Foto ilustracija, preuzeto: Pixabay.com
Foto ilustracija, preuzeto: Pixabay.com

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz Servisa za javno zdravlje, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Prethodno je pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić rekao za RTS da će od ponedeljka u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije učenici pohađati nastavu po prvom neposrednom modelu, što znači da će svi učenici biti u odeljenju.

Takođe je rekao da još nema odluke o raspustu.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema Servis javnog zdravlja koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 8. novembra do 18. novembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2.505 (0,33%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je 11 (0,03%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 88 (0,22%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 6 (0,02%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara