Књажевачке

НОВИНЕ

Agro

Broj pregleda

Poljoprivrednici potpisali ugovore sa opštinom Knjaževac

Opština Knjaževac raspisala je šest konkursa iz oblasti poljoprivrede. 

Ilustracija, foto:António Cascalheira, pixabay
Ilustracija, foto:António Cascalheira, pixabay

Tako su poljoprivrednici, oni koji su konkurisali, protekle nedelje potpisali ugovore sa Opštinom, a ovih dana, kako je saopšteno, očekuje se i realizacija konkursa za višegodišnje zasade voća.

Konkursi su uobičajeni i u interesu naših poljoprivrednih proizvođača, počev od Konkursa za nabavku priplodnih junica, preko Konkursa za nabavku za proširenje pčelinjih društava, zatim Konkursa za sadnju medonosnog bilja, Konkursa za nabavku opreme u domaćinstvu, a imamo i Udruženje koje je po projektu dobilo mogućnost da nabavi berač za višnje”, rekao je Vladan Mitić, direktor Agencije za razvoj opštine Knjaževac.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Želimo da se opština Knjaževac pozicionira još više na karti opština koje svojim poljoprivrednicima pomažu. Svi smo mi vezani za naša sela i želimo da uslovi života u tim selima učinimo boljim. U 2022. godini izbalansiraćemo ulaganja u selo i u grad i na kraju 2022. godine videćemo se na ovakvim konkursima, rekao je Milan Đokić predsednik opštine Knjaževac.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić najavio je da će programi i konkursi koji se tiču poljoprivrednika biti otvoreni u januaru.

Preko 200 korisnika subvencija ispunilo je uslove ovih konkursa i oni su dobili sredstva.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara