Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Parlamentarni i lokalni izbori 3. aprila

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić potpisao je sinoć Ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i raspisao vanredne parlamentarne izbore za 3. april.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, foto: Marko Miladinović
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, foto: Marko Miladinović

Vučić je prvo potpisao pomenuti ukaz, a zatim i Odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Predsednik Srbije je uputio poziv građanima da izađu na izbore i da pokažu sav demokratski kapacitet naše zemlje, dodavši da je prethodni saziv Skupštine Srbije obavio važne zadatke za našu državu, posebno u sferi vladavine prava.

Prema njegovim rečima, narodni poslanici i Vlada obavili su i mnogo drugih važnih poslova, naročito po pitanju ekonomskog napretka.

Vlada Srbije je usvojila na jučerašnjoj sednici predlog da predsednik Republike raspusti Narodnu skupštinu.

Prethodno je danas predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić raspisao lokalne izbore u 13 lokalnih samouprava za isti datum, 3. april.

Dačić je potpisao odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupštine grada Beograda i grada Bora, kao i za skupštine opština Aranđelovac, Smederevska Palanka, Lučani, Medveđa, Knjaževac, Bajina Bašta, Doljevac, Kula, Kladovo, Majdanpek i Sečanj.

On je najavio i da će početkom marta, 90 dana pred istek mandata predsednika Republike, raspisati predsedničke izbore, koji će biti održani, takođe, 3. aprila.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada