Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Za rekonstrukciju gerontoloških centara 465 miliona dinara

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić izjavila je  da je resorno ministarstvo za ovu godinu opredelilo 465 miliona dinara za adaptaciju i rekonstrukciju gerontoloških centara širom zemlje.

Gerontološki centar Knjaževac
Gerontološki centar Knjaževac

Kisić je prilikom obilaska renoviranog Gerontološkog centra Doma Karaburma, na kojem su radovi počeli 1. marta 2020. godine i završeni su prošle godine u decembru, istakla da su ovogodišnja izdvajanja za tu namenu veća nego prethodne godine.

Prema njenim rečima, vrednost radova na ovom centru je oko 330 miliona dinara, a zahvaljujući Vladi Srbije, Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima i resornom ministarstvu, korisnici su posle gotovo šest decenija dobili bolje uslove za život.

Rekonstrukcija je otpočela svega par dana pre nego što je registrovan prvi slučaj koronavirusa u Srbiji, ali su radovi izvođeni nesmetanim tempom. Reč je o potpuno novom objektu Gerontološkog centra Karaburma, koji sada ima savremeni prostor u skladu sa svetskim standardima, rekla je ona.

Ministarka je naglasila da je ponosna na to što najstariji sugrađani sada mogu da uživaju u lepšem ambijentu i da imaju sve uslove za lepu i dostojanstvenu starost, dodavši da su oni više puta u prethodnom periodu pokazali šta znači biti odgovoran i savestan.

Nastavljamo sa ovakvom vrstom investicija i želimo da svi gerontološki centri u Srbiji izgledaju kao ovaj, rekla je Kisić i dodala da je za obnovu doma na Karaburmi resorno ministarstvo izdvojilo 20 miliona dinara.

Direktor ove ustanove Srđan Dimitrijević rekao je da su radovima obuhvaćene stambene površine, odnosno površine pod krovom od preko 3.000 metara kvadratnih, kao i dvorišni deo sa približno 6.000 metara kvadratnih.

Dimitrijević je naveo da u dom može da se smesti 171 korisnik, napomenuvši da trenutno niko od korisnika i zaposlenih nije zaražen koronavirusom.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada