Sajam turizma od 24. do 27. marta na Beogradskom sajmu

Broj pregleda

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Jelena Milenković Orlić najavila je danas da će na 43. međunarodnom sajmu turizma, koji će biti održan od 24. do 27. marta, učestvovati više od 40 domaćih i stranih tur-operatora i veliki broj turističkih agencija.

Putokazi za pešake na Staroj planini, foto: Svrljiške novine

Milenković Orlić je na konferenciji za novinare navela da će ova manifestacija biti održana na Beogradskom sajmu pod sloganom „Između planina i mora“, da će u sklopu sajma biće održani i 12. međunarodni sajam vina BEOWINE i 17. međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA.

Prema njenim rečima, na sajmu će se predstaviti Grčka, Turska, Egipat, Crna Gora, Tunis, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka i Maldivi a pojedinačno će nastupiti izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije.

Pomoćnica ministra je ukazala na to da će posetiocima po prvi put biti ekskluzivno predstavljene i dve nove destinacije, a reč je o Maleziji i Demokratskoj Republici Sao Tome i Principe.

Ona je ocenila da je za resorno ministarstvo ovo dobra prilika za razvoj saradnje sa drugim zemljama, pri čemu je najavila da će na sajam turizma doći i sedam ministara turizma iz regiona i sveta.

Biće to prilika da iniciramo novu saradnju, razgovaramo o primeni starih i potpišemo nove sporazume o saradnji sa državama koje će biti prisutne na sajmu, navela je Milenković Orlić.

Kako je istakla, sajam je važan i zato što je jedna od prvih manifestacija ovoga tipa koja se organizuje u ovom delu sveta od početka pandemije.

Ona je ukazala na to da je turizam već dosta pretpeo zbog pandemije, a da je sada ponovo na udaru zbog krize u Ukrajini, ali da se ovaj sektor prvi i oporavlja nakon kriza i da ga zato treba iskoristiti kao generator oporavka i ostalih segmenata društva.

Turizam se oporavlja nakon pandemije, očekuje se da 2022. godina bude na nivou 2019., a u Srbiji oporavak ide brže nego u nekim drugim zemljama, tako da smo 2021. godinu završili kao vrlo uspešnu, rekla je pomoćnica ministra.

Milenković Orlić je naglasila da to pokazuju i podaci prema kojima je u Srbiji bilo više od dva i po miliona dolazaka i ostvareno više od 10 miliona noćenja.

Na konferenciji za novinare su govorili i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, direktorka Beogradskog sajma Danka Selić, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Povezano

Opština Knjaževac na Međunarodnom sajmu turizma u Sofiji

Evropska unija podržava Opštinu Knjaževac u opremanju rehabilitacionog i velnes centra na Banjici

Turistička Organizacija Opštine Knjaževac na 45. Međunarodnom Sajmu Turizma u Beogradu

Međunarodni sajam turizma od 22. do 25. februara

Turistička organizacija Knjaževac osvojila dve srebrne nagrade na „Kofer slova“ festivalu

Prva konstitutivna sednica Međuresorne radne grupe za uređenje i razvoj Stare planine

VESTI IZ KATEGORIJE

OŠ ,,Dubrava“ – Obaveštenje o upisu dece u prvi razred

OFK Knjaz pobedio Brodoremont

Holandija povukla višnje iz Srbije, evo šta je hitan korak

SRPSKA LIGA ISTOK: U KNJAŽEVCU U 58. MINUTU PREKINUTA UTAKMICA!

Obeleženo 25 godina od početka NATO agresije

FUDBAL: Naredni rival Srbije 125. na FIFA listi

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

OŠ ,,Dubrava“ – Obaveštenje o upisu dece u prvi razred

OFK Knjaz pobedio Brodoremont

Holandija povukla višnje iz Srbije, evo šta je hitan korak

SRPSKA LIGA ISTOK: U KNJAŽEVCU U 58. MINUTU PREKINUTA UTAKMICA!

Obeleženo 25 godina od početka NATO agresije

FUDBAL: Naredni rival Srbije 125. na FIFA listi