Sajam turizma od 24. do 27. marta na Beogradskom sajmu

Broj pregleda

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Jelena Milenković Orlić najavila je danas da će na 43. međunarodnom sajmu turizma, koji će biti održan od 24. do 27. marta, učestvovati više od 40 domaćih i stranih tur-operatora i veliki broj turističkih agencija.

Putokazi za pešake na Staroj planini, foto: Svrljiške novine

Milenković Orlić je na konferenciji za novinare navela da će ova manifestacija biti održana na Beogradskom sajmu pod sloganom „Između planina i mora“, da će u sklopu sajma biće održani i 12. međunarodni sajam vina BEOWINE i 17. međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA.

Prema njenim rečima, na sajmu će se predstaviti Grčka, Turska, Egipat, Crna Gora, Tunis, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka i Maldivi a pojedinačno će nastupiti izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije.

Pomoćnica ministra je ukazala na to da će posetiocima po prvi put biti ekskluzivno predstavljene i dve nove destinacije, a reč je o Maleziji i Demokratskoj Republici Sao Tome i Principe.

Ona je ocenila da je za resorno ministarstvo ovo dobra prilika za razvoj saradnje sa drugim zemljama, pri čemu je najavila da će na sajam turizma doći i sedam ministara turizma iz regiona i sveta.

Biće to prilika da iniciramo novu saradnju, razgovaramo o primeni starih i potpišemo nove sporazume o saradnji sa državama koje će biti prisutne na sajmu, navela je Milenković Orlić.

Kako je istakla, sajam je važan i zato što je jedna od prvih manifestacija ovoga tipa koja se organizuje u ovom delu sveta od početka pandemije.

Ona je ukazala na to da je turizam već dosta pretpeo zbog pandemije, a da je sada ponovo na udaru zbog krize u Ukrajini, ali da se ovaj sektor prvi i oporavlja nakon kriza i da ga zato treba iskoristiti kao generator oporavka i ostalih segmenata društva.

Turizam se oporavlja nakon pandemije, očekuje se da 2022. godina bude na nivou 2019., a u Srbiji oporavak ide brže nego u nekim drugim zemljama, tako da smo 2021. godinu završili kao vrlo uspešnu, rekla je pomoćnica ministra.

Milenković Orlić je naglasila da to pokazuju i podaci prema kojima je u Srbiji bilo više od dva i po miliona dolazaka i ostvareno više od 10 miliona noćenja.

Na konferenciji za novinare su govorili i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, direktorka Beogradskog sajma Danka Selić, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Povezano

Međunarodni sajam turizma od 22. do 25. februara

Turistička organizacija Knjaževac osvojila dve srebrne nagrade na „Kofer slova“ festivalu

Prva konstitutivna sednica Međuresorne radne grupe za uređenje i razvoj Stare planine

SKI OPENING NA STAROJ PLANINI – DOBRO DOŠLI

Sve lepote Stare planine na jednom mestu

Objavljen oglas za polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča i turističkog pratioca

VESTI IZ KATEGORIJE

Objavljeni novi pravilnici o ocenjivanju osnovaca i srednjoškolaca

EU ulaže 12 miliona evra u institute za javno zdravlje širom Srbije

Skupština Srbije: Branislav Josifović poslanik u drugom mandatu

Održan ,,Zero Waste – Budi deo igre“ u Knjaževcu

Prevare starijih lica širom sela jugoistočne Srbije, OBRATITE PAŽNJU!

VREME U KNJAŽEVCU: Proleće počelo u februaru

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Objavljeni novi pravilnici o ocenjivanju osnovaca i srednjoškolaca

EU ulaže 12 miliona evra u institute za javno zdravlje širom Srbije

Skupština Srbije: Branislav Josifović poslanik u drugom mandatu

Održan ,,Zero Waste – Budi deo igre“ u Knjaževcu

Prevare starijih lica širom sela jugoistočne Srbije, OBRATITE PAŽNJU!

VREME U KNJAŽEVCU: Proleće počelo u februaru