Књажевачке

НОВИНЕ

Info

Broj pregleda

Knjaževac domaćin Međunarodnoj organizaciji za migracije iz Ženeve

Opština Knjaževac bila je domaćin delegaciji Međunarodne organizacije za migracije iz Ženeve, koja je boravila u Knjaževcu. Tema sastanka bila je upoznavanje delegacije sa planovima koje je izneo predsednik opštine Milan Đokić koji igraju veliku ulogu u poboljšanju lokalnog razvoja.

Autor: Opština Knjaževac, fb stranica
Autor: Opština Knjaževac, fb stranica

Predstavnici delegacije i lokalne samouprave posetili su Tehničku školu i Trening centar, koji je opština Knjaževac formirala uz njihovu finansijsku pomoć, kao i finansijsku pomoć Švajcarske razvojne agencije.

“Trening centar je samo početak svega onog kreativnog što ćemo raditi kada je u pitanju lokalna politika zapošljavanja: da poboljšamo i stvorimo uslove da naši mladi ljudi dođu do dodatnih znanja, kako bi poboljšali svoju poziciju na tržištu rada i kako bismo imali jedno dinamično tržište. Trudićemo se da projektima i projektnom dokumentacijom budemo spremni da i kod narednih donatora konkurišemo i da ovaj projekat koji smo započeli, (a Trening centar je samo početak), nastavimo da gradimo i da stvorimo puno novih kreativnih modela za naše mlade sugrađane”, rekao je Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac.

U Trening centru obuku je prošlo oko 80 mladih ljudi, a zaposlenje našlo njih petoro. Pored lokalne samouprave koja je vodila ovaj projekat, uključili su se i Tehnička škola, Nacionalna služba za zapošljavanje i Udruženje građana koji su svi zajedno doprineli da mladi u Knjaževcu nađu put do zaposlenja.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara