Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Knjaževac domaćin Međunarodnoj organizaciji za migracije iz Ženeve

Opština Knjaževac bila je domaćin delegaciji Međunarodne organizacije za migracije iz Ženeve, koja je boravila u Knjaževcu. Tema sastanka bila je upoznavanje delegacije sa planovima koje je izneo predsednik opštine Milan Đokić koji igraju veliku ulogu u poboljšanju lokalnog razvoja.

Autor: Opština Knjaževac, fb stranica
Autor: Opština Knjaževac, fb stranica

Predstavnici delegacije i lokalne samouprave posetili su Tehničku školu i Trening centar, koji je opština Knjaževac formirala uz njihovu finansijsku pomoć, kao i finansijsku pomoć Švajcarske razvojne agencije.

“Trening centar je samo početak svega onog kreativnog što ćemo raditi kada je u pitanju lokalna politika zapošljavanja: da poboljšamo i stvorimo uslove da naši mladi ljudi dođu do dodatnih znanja, kako bi poboljšali svoju poziciju na tržištu rada i kako bismo imali jedno dinamično tržište. Trudićemo se da projektima i projektnom dokumentacijom budemo spremni da i kod narednih donatora konkurišemo i da ovaj projekat koji smo započeli, (a Trening centar je samo početak), nastavimo da gradimo i da stvorimo puno novih kreativnih modela za naše mlade sugrađane”, rekao je Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac.

U Trening centru obuku je prošlo oko 80 mladih ljudi, a zaposlenje našlo njih petoro. Pored lokalne samouprave koja je vodila ovaj projekat, uključili su se i Tehnička škola, Nacionalna služba za zapošljavanje i Udruženje građana koji su svi zajedno doprineli da mladi u Knjaževcu nađu put do zaposlenja.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada