Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Vojska delovala i zaštitila nebo Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević potvrdio je večeras da je Vojska Srbije, postupajući po naređednju predsednika Republike Aleksandra Vučića kao vrhovnog komandanta, dejstvovala na bespilotni objekat koji je došao iz pravca Jarinja i oborila ga oko 17 časova.

Vojska Srbije, foto: Knjaževačke novine
Vojska Srbije, foto: Knjaževačke novine

Vučević je naveo da se dron kretao iz pravca Jarinje–Rudnica ka opštini Raška, a uočen je iznad vojnih objekata garnizona Raška, objasnivši da je ova letelica oborena primenom mera elektronskog ometanja, kao i da nije došlo do upotrebe sredstava protivvazduhoplovne odbrane.

Vojska Srbije je zaštitila nebo nad Srbijom, postupila u skladu sa važećim državnim odlukama i pokazala ispravnost pravovremenog reagovanja državnog vrha, poručio je on.

Prema njegovim rečima, istraga koja je pred nama će utvrditi tačno vrstu bespilotne letelice koja je oborena i sve ono što ćemo iz toga zaključiti i utvrditi kao relevantno činjenično stanje ukazaće nam kuda nas tragovi vode i ko bi mogao da bude upravljač, vlasnik i proizvođač drona.

Potpredsednik Vlade je čestitao pripadnicima Vojske Srbije na akciji, preciznosti i odlučnosti, a građanima poručio da je nebo nad Srbijom bezbedno.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada