Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

OPŠTINA KNJAŽEVAC: Potpisan ugovor o saradnji sa nemačkom organizacijom ,,Help – Hilfe zur Selbsthilfe”

Nemačka organizacija ,,Help – Hilfe zur Selbsthilfe” potpisala je 3. novembra sa Opštinom Knjaževac ugovor o saradnji na projektu „Socio-ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu“.

Foto ilustracija, Knjaževačke novine, pixabay, grb Opštine Knjaževac i logo HELP-a
Foto ilustracija, Knjaževačke novine, pixabay, grb Opštine Knjaževac i logo HELP-a

Projekat se finansira u okviru Nemačke razvojne saradnje a sufinansira od strane ciljnih gradova i opština i predviđa podršku grantovima u opremi za razvoj i/ili proširivanje mikro i malih biznisa.

Planirane su tri javne prezentacije koje će biti održane u prostorijama Regionalnog centra za stručno usavršavanje, Knjaževac (ul. Jove Kursule 1) sa početkom u 12 časova i to prva u sredu, 16. novembra, u petak, 18. i u ponedeljak, 21. novembra 2022. godine.

Svi zainteresovani za pokretanje mikro ili malog biznisa, koji imaju realnu i održivu biznis ideju, a neophodna im je podrška za pokretanje iste, mogu da konkurišu za grant u opremi prosečne vrednosti 2.400 evra.

Ugovorom o saradnji sa Opštinom Knjaževac planirana je podrška za najmanje 10 mikro i malih biznisa grantovima u opremi za zanatske i uslužne delatnosti. Pored toga, podržanim korisnicima biće pružena mentorska i savetodavna pomoć u procesu osnivanja i/ili proširivanja poslovne delatnosti, poslovne i stručne obuke.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada