Књажевачке

НОВИНЕ

Info

Broj pregleda

Uplaćena novčana pomoć države licima lišenim slobode

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije saopštila je da je licima lišenim slobode od navršenih 16 do punih 29 godina života danas uplaćena novčana pomoć države u iznosu od 5.000 dinara.

Dinar, ilustracija, foto: Knjaževačke novine
Dinar, ilustracija, foto: Knjaževačke novine

Ova lica, kao i korisnici penzija i primaoci novčane socijalne pomoći, nisu morala da podnose prijave, već automatski dobijaju sredstva na novčane depozite u kazneno-popravnim ustanovama.

Licima lišenim slobode iste starosne dobi je u februaru i maju ove godine uplaćena pomoć države u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Punoletna lica lišena slobode su u januaru ove godine bila obuhvaćena trećim paketom pomoći države u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Licima u kazneno-poravnim ustanovama je, takođe, u novembru i maju prošle godine uplaćeno po 30 evra pomoći, kao i jednokratna pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti 2020. godine u cilju ublažavanja posledica pandemije koronavirusa.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija podseća na to da su osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije šili dnevno do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i osuđenike u svim drugim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa, navodi se u saopštenju.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara